реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

ЧЕРНІГІВЦІ ЗМОЖУТЬ БЕЗКОШТОВНО ПРОЙТИ МЕДИЧНЕ ОБСТЕЖЕННЯ ЗА МІСЦЕМ ПРОЖИВАННЯ

Це стане можливим завдяки благодійній акції “З думкою про здоров’я чернігівців”. Про її деталі на прес-конференції в прес-клубі реформ розповідали: Валерій Зуб – головний міський онколог, Оксана Тунік-Фриз – заступник Чернігівського міського голови, Людмила Нікуліщева – волонтер Громадської організація “Вікторія”, Анна Романова—голова Обєднання «Громадська думка», яке й організовує ц2ю акцію, долучивши до неї як спонсорів представників чернігівського бізнесу.

За даними медиків, найчастіше жителі Чернігівської області помирають від серцево-судинних захворювань. Друге місце серед причин смертності посідає онкологія. Причому, перше місце в структурі онкологічних захворювань посідає рак молочної залози. Від цієї хвороби помирають не лише жінки, а й чоловіки. Така висока смертність від цих хвороб пов’язана з несвоєчасним медичним обстеженням. Саме це і стало причиною ініціювання акції з безкоштовних медичних обстежень.

Акція розпочинається 3 серпня і триватиме до 11 жовтня 2009 року. Протягом цього терміну чернігівці мають можливість безкоштовно пройти медичне обстеження серцево-судинної системи та в разі потреби отримати направлення на мамографію ( обстеження на раннє виявлення раку молоченої залози), яку також в рамках цієї акції можна зробити безкоштовно.

Протягом цих 10 тижнів до кожного мікрорайону Чернігова приїжджатиме спеціально обладнаний автомобіль з лікарями. Звернувшись до цього пересувного медичного пункту, кожен бажаючий зможе зробити кардіограму, поміряти тиск, отримати професійну консультацію лікаря-кардіолога.

Вже розроблено маршрути та графік поїздок. Такі пересувні медичні центри працюватимуть з 12 до 19 години. Зараз уточнюються місця розміщення таких автомобілів у кожному мікрорайоні. Графік обстежень буде надрукований у чернігівській пресі. .

Валерій Зуб розповів, що роботу медичних автомобілів забезпечуватимуть кардіологи з великим професійним досвідом : «Кожен, зможе отримати професійну допомогу у досвідчених лікарів, Людям не треба стояти в чергах, щоб потрапити на прийом. Лікарі самі приїдуть до них».

Заступник Чернігівського міського голови Оксана Тунік-Фриз зазначила, що акція є дуже важливою для міста. І міська влада її повністю підтримує та вдячна тим представникам бізнесу, підприємцям, які вкладають благодійні кошти в охорону здоров’я земляків.

Людмила Нікуліщева закликала всіх жінок скористатися можливістю пройти безкоштовну мамографію: «Я багато працюю з жінками, які пройшли через рак молочної залози. Більшості з них вдалося б уникнути операції, якби вони своєчасно звернулися за допомогою до лікаря». Слід зазначити, що й сама пані Людмила свого часу перенесла цю небезпечну хворобу, але змогла повністю вилікуватися, веде активний спосіб життя і разом з членами своєї громадської організації підтримує жінок, яких спіткало таке ж тяжке життєве випробування.

Читайте в "Сіверщині" графік прийому лікарів у мікрорайонах.

Петро АНТОНЕНКО.






Коментарі (0)
avatar