реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

«Десна» — знову катавасія:

Вкотре без президента, заміна головного тренера, на його місці — старий-новий

На самому старті чергового чемпіонату України з футболу нашу чернігівську «Десну» знову залихоманило. Днями команда залишилася без президента. Цю посаду полишив Олександр Поворознюк. Отже, після гучного корупційного скандалу, коли минулої осені від команди відмовився її тодішній президент і банкір Олексій Савченко, власником клубу всього три місяці побув бізнесмен з Волині Валерій Коротков, потім клуб перекупив Олександр Поворознюк, бізнесмен з Кіровоградщини. І ось він побув президентом менше двох місяців.
Це все стає вже смішним, якби не було так сумно за долю улюбленої
в Чернігові команди. Адже всі ці президенти були віднайдені нам за допомогою міської влади, всі подавалися як рятівники чернігівського футболу і всі тепер звинувачують міськраду і мера міста у розвалі команди.
Характерна деталь: про те, що «Поворознюк вже не президент клубу», громадськості повідомив віце-президент «Десни» Володимир Сулім. Як це сталося, кому продав клуб Поворознюк, кому, власне, нині належить «Десна» — повний туман. Натомість всі знають, що Сулім є заступником голови громадської організації «За Чернігів», якою керує той же Савченко. Отже, припущення, що банкір знову підбирає до рук наш клуб, небезпідставні.
І ось свіжа новина. Буквально за два дні до початку чемпіонату той же Сулім оголосив, що у «Десни» відтепер новий головний тренер. Попередній, Михайло Дунець, досвідчений спеціаліст, який був запрошений взимку, щоб врятувати команду від спортивного краху, залишив клуб. Новим головним тренером призначений Олександр Рябоконь. Так-так, той самий Рябоконь, який був на цій же посаді до осені минулого року і полишив клуб разом з Савченком. Коли Савченко сам оприлюднив, що його команда займалася підкупом суддів, то винними в цьому він назвав представників адміністрації клубу. Головний тренер Рябоконь серед тих, хто давав хабарі суддям, не називався. І тим не менше клуб тоді він залишив. І ось представник Савченкової команди також повернувся в клуб.
Отже, в такій катавасії, без президента, з новим-старим тренером і стартувала «Десна» в чемпіонаті. У неділю в першому турі вона приймала на стадіоні ім. Гагаріна в Чернігові «Геліос» з Харкова. Результат матчу – 1:1.

Петро АНТОНЕНКО






Коментарі (0)
avatar