реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Щодо розподілу коштів за забруднення довкілля Чернігівщини

Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області інформує про розподіл та використання коштів збору за забруднення навколишнього природного середовища, які надходять до обласного фонду охорони навколишнього природного середовища (ОНПС).
В умовах все більшого загострення екологічних проблем Чернігівської області Держуправління занепокоєне ситуацією, що склалася навколо використання коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, головним розпорядником якого є управління капітального будівництва облдержадміністрації.
Перелік видатків фонду ОНПС на поточний рік, погоджений Чернігівською ОДА, було затверджено двадцять четвертою сесією Чернігівської обласної ради у квітні місяці 2009 року на загальну суму 2418,5 тис. грн. За рахунок видатків обласного фонду ОНПС заплановано проведення заходів з утилізації непридатних пестицидів, реконструкції очисних споруд, будівництва каналізаційного колектору, ліквідаційного тампонажу безгосподарських артезіанських свердловин, якісне виконання яких можливе лише за сприятливих погодних умов, що для нашої кліматичної зони припадає на липень-вересень.
В червні 2009 року головним розпорядником коштів фонду ОНПС було оголошено тендери на проведення робіт по утилізації непридатних до використання пестицидів та тампонаж недіючих артезіанських свердловин в Чернігівській області на загальну суму більше 1 млн. грн.
Станом на 20.07.2009 р. освоєння коштів становить трохи більше 89 тис. грн., що складає 3,7% від запланованих. Профінансовано розпочаті роботи по будівництву каналізаційного колектора по вул. Робітнича в смт. Талалаївка - попередньо проплачено 74,05 тис. грн. Забезпечено функціонування Орхуського центру та видання еколого-просвітницької літератури – біля 14 тис. грн. (видано Доповідь про стан навколишнього природного середовища в Чернігівські області за 2008 рік та Екологічний паспорт Чернігівщини-2008).
На рахунку обласного фонду ОНПС, станом на 17.07.2009 р., акумульовано 5777,5 тис. грн. і наразі доцільним є формування додаткового кошторису видатків, що дасть можливість забезпечити сталий розвиток найбільш екологічно вразливих адмінтериторій Чернігівської області. Але зволікання в освоєнні коштів, які вкрай необхідні для покращення стану довкілля області, ставить під сумнів можливість використання в поточному році накопичених фінансових ресурсів Фонду в повному обсязі.

Олег Федоренко начальник відділу регулювання, нормування
та лімітування природних ресурсів
Держуправління охорони навколишнього
природного середовища в Чернігівській області






Коментарі (1)
avatar
1
Природа- это хорошо... Её нужно защищать в первую очередь от нас самих sad
avatar