реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

«Родова земля» чи «тиха анексія» українських земель?

Вони з’явилися у селі Пушкарі Ріпкинського району гуртом — такі веселі, енергійні, жваві, оптимістичні. Тепер, коли районна влада двадцяти двом особам передала 44 гектари землі (кожному виділено по 2 га), пушкарівці стали їм сусідами. 22 особи – це половина тих, хто входить до організації «Родова земля». Майже всі члени цього товариства — чернігівці.
І молодь, і люди літнього віку — усі приїхали вже на свою землю: висаджували саджанці різних дерев, заряджалися енергією сонця, вітру і дерев, що ростуть навкруги омріяного поля. Кожний плекав свою земельку і розумів: ось вона, рідна!
Але колективна земля, як, власне, і приватна, потребує дбайливого господаря. Уже через рік тамтешні селяни побачили, що виділене міським жителям поле починає потроху заростати бур’янами. І хоча концерт бардівської пісні, який організували члени «Родової землі», сподобався багатьом мешканцям села, позитивне враження у селян, на жаль, розвіялося.
«То вони позаздрили новоприбулим», — скаже дехто з прихильників «родовиків» уже пізніше. А тому, мовляв, їх і не полюбили.
— Та ні — з чого б це? — відповідають мені пушкарівці. — Як приїхали, то ходили по селу і показувати, ніби вони з’явилися з іншої планети. Почали нас повчати: вони, мовляв, розумні, а ми — темні, неосвічені… Пояснювали, що ми в земельних питаннях нічого не розуміємо… Якісь незвичні для нас обряди почали влаштовувати…
— Селяни запитали у них,— розповідає пушкарівський сільський голова Петро Товканюк, — а чи знають вони, що землю треба обробляти? Тут 25 соток спробуй облагородити, а вони без техніки, вручну мають намір кожний по 2 гектари до ладу довести. Ну, добре, кажуть їм, працюйте, а ми побачимо, що з цього вийде… Купили вони хату в Пушкарях із земельним наділом, але й та земля почала заростати бур’янами.
— Ми їм повірили щиро, — майже у розпачі розповідає жіночка із села Трудове. — Продали з чоловіком своє обійстя в Коропі, переїхали ближче до цих місць. А потім зрозуміли — це обман, навіюють щось на людей, а вони й вірять. Ми не одні згодом зрозуміли, що це за організація…

Михайло ШУЛЬГА, начальник відділу земельних ресурсів у Ріпках: «Щоб користуватися земельною ділянкою, необхідно мати дозвіл від багатьох організацій, які повинні надати свої погоджувальні висновки. Наш відділ надав позитивний висновок, бо дійсно люди, які звернулися за отриманням земельних наділів, до цього часу ще не використали своє право на отримання землі. Які будуть результати від інших установ — я сказати не можу. Єдине, на що хотів би звернути увагу, так це те, що місцеві мешканці не сприймають цих людей. Чому? Не знаю».

Рогатки від влади чи «розкусили?

Більше сорока гектарів — то лише половина з того, що хочуть спільники Чернігівської міської організації «Родова земля». Ще стільки ж вони добиваються взяти для інших членів товариства. Але цього разу не все так вийшло, як тоді.
Вони йдуть до своєї мети впевнено й уперто. Інший би давно відступився: заяви — відповіді — комісії — переписування документів… Укотре вони чують від районної влади: і цього разу неправильно оформлені заяви — перепишіть. Мають безліч відповідей від посадовців — начальників управлінь та відділів райдержадміністрації та області. Але ніщо їх не зупиняє.
— Та ця земля давно вже віддана в оренду зарубіжній компанії, – стверджує один із депутатів від БЮТ Ріпкинської райради. — А тому чиновники і вдаються до різного роду невизначених обіцянок.
Людмила Старикова, одна з керівників-засновників Чернігівської організації «Родова земля», на «земельній» районній комісії в Ріпках слушно запевняла: «Останнім часом стає зрозуміло, що існуючі форми господарювання на землі не тільки не можуть ефективно вирішувати актуальні сільськогосподарські питання, але й призводять до пагубних наслідків: виснаження та отруєння земель, забруднення та обміління річок, вирубки лісів, забруднення повітря… Це, насамперед, пов’язано з тим, що в більшості випадків люди відчувають себе тимчасовими користувачами землі. Інша справа — господарювання на землі, де за основу береться нова концепція — концепція екологічного поселення, яке складається із добровільного об’єднання громадян, які люблять свою землю і усвідомлюють важливе значення гармонійного співіснування людини з природою».
Така неординарність викликала у членів комісії цікавість, як же будуть оброблятися кілька десятків гектарів землі за відсутності сучасно-класичних методів землеробства? Ця зацікавленість виявилась не випадковою. Адже Чернігівська організація «Родова земля», безумовно, є НАСІННЄВИМ продовженням російської організації, де є є духовний лідер і наставник – Володимир Мегре.

Ірина ТРУБА, заступник голови, начальник управління агропромислового розвитку Ріпкинської райдержадміністрації: «Та земля, яка була їм виділена, і, власне, їхня поведінка засвідчують незрозумілість їхнього бажання, що відрізняється від реальності…»
Запитую Ірину Іванівну: «Представник «Родової землі повідомив, що питання вирішено повністю позитивно, і решта членів організації отримали повне право користуватися наділом землі. Це відповідає дійсності?»
Відповідь: «Ні, не відповідає. Сьогодні це питання ще не вирішено».

До чого і куди ведуть українців «земельні» технологи з Росії?

Відкрито чи завуальовано вбачається чітка лінія до «Возрождєнія Родіни» в «Луче Анастасії». Саме з такими назвами вже активно діють організації на Одещині та в Криму як паростки російських організацій.
Земельна боротьба має мету: через громадські організації впливати на свідомість громадян. І стратегія цієї тактики обрана досить вдало. Хто ж із державників зверне увагу на діяльність подібних організацій? Адже земля начебто далека від політичних перипетій.
Як відомо, колективами набагато легше керувати. Етап перший — створення поселень — вдається в Україні реалізовувати. А тому в таких колективах, і це навіть не заперечують члени товариства «Родова земля» у Чернігові, працюють розумні психологи, навіть із гіпнотичними здібностями, які мають вплив на свідомість людини. «Звичайні люди навколишній світ бачать примітивно, — сказав мені Костянтин Єрмоленко, один із керівників чернігівської «Родової землі». — А я бачу те, чого прості люди не можуть бачити…»
«Дійсно, у нашому колективі є такі люди, — підтверджує в особистій розмові зі мною Людмила Старикова. — Наприклад, військовий офіцер із Росії, а нині — чернігівець, який, окрім психологічних здібностей, уміє визначати біополе людини…»
До якого такого відродження колективщини запрошують нас — українців — земельно-духовні творці, як вони самі себе величають? Хоча якраз українці з давніх часів мали потяг до одноосібного господарювання.
Поряд із «духовним» аспектом такої родової політики важливе місце займає і те, що полюбляють зазвичай маси. А тому виконавці бардівської російської пісні — часті гості симпатиків цієї організації. Українська пісня — не для них.

Наталія ЛЕОНЕНКО, провідний спеціаліст із юридичних питань управління агропромислового комплексу (смт Ріпки): «Та земля, яка була вже їм виділена, не обробляється, як слід. Якщо земля призначена для ведення селянського господарства, то там повинні бути насаджені сільськогосподарські культури, а не те, що вони там насаджують…»

Цивілізація з вигаданою назвою

Члени цього товариства величають себе ведрусами. Цю назву вигадав той же Володимир Мегре. У своїх працях із серії «Звенящие кедры России» він стверджує, що така цивілізація існувала до появи християнства. Мегре стверджує, що ведруси використовували образи різних богів для управління силами природи. Згодом була знищена язичницька релігія, змінений державний лад. Язичницька культура була дискредитована церковною владою.
То хто ж вони — ведруси? До чого прагнуть? Себе вони називають і мрійниками, і романтиками, і невтомними трудягами. Але основна їх мета — наближення того дня, коли вони всі будуть разом. А це можна здійснити через «щоденну і невтомну працю», яка обов’язково, як вони зазначають, приведе до «дня, коли сади зіллються у Великий Сад Вітчизни».
За книгами Мегре, ведруська культура базувалася на розумінні законів природи й осмисленому до неї ставленні. Всі обряди мали під собою раціональну, а не релігійну основу. Поселення складалися з родових маєтків — ділянок землі, що передавалися у спадок. Культурними центрами були капища — місця, куди на свята з'їжджалося населення декількох поселень. Управляли поселеннями рада старійшин і народне віче. У разі військової загрози збиралося ополчення (?!). Для управління капищем наймалися розпорядники, до яких згодом перейшла функція воєводи, князя, а на місцях капищ виникли навіть міста.
Сам лідер-родовик абсолютно впевнений, що всі родові поселення зіллються в єдину країну, і назва їй буде одна — Росія. Духовна зірка Мегре Анастасія підтримує цю тезу і вірить у реалізацію прийдешнього дня: «До Росії цього дня приїдуть гості. Це ті, кого народжувала атлантами земля, як блудні повернуться сини… І барди хай всюди грають на гітарах. І люди похилого віку напишуть листи дітям, і діти всі — батькам своїм. І ми з тобою раптом станемо дуже юними. Як будуть люди юними вперше». (Книга В. Мегре «Нова цивілізація»).
Реалізація іноземного проекту «Біле братство» отримала в Україні свого часу повне фіаско. Основні причини — базування лише на теорії, і тоді ще була міцна влада в Україні, яка вчасно зуміла поставити заслін зовнішній білій пошесті з чорними намірами. «Родова земля» — значно ширший проект, де мета її знайшла відображення у практичній площині. А відволікаючим предметом стала ЗЕМЛЯ.

Сергій КОРДИК






Коментарі (6)
avatar
1
На лицо ваша личная заинтерисованность Сергей.Я думаю вы поверхностно знакомы с идеей Родовых Поместий и людьми их создаюшими по всему миру (не только в СНГ),что реально сближает и эстонца и и русского и хрисианина и мусульманина итд.А ваша статья похожа на заказуху...И какому кореспонденту ещё в голову пришло бы давать 3 развёрнутых комментария в интернет издании на сайте после основной статьи.И благо пока вы там пишите такую ерунду идеи создания своей малой Родины-Родового Поместья уже начали находить активную поддержку и в правительственных кругах Украины.Успехов вам в вашем нелёгком творчестве!:)

Быть Добру!

Павел Шерман

avatar
2
Это может показаться парадоксальным после всего вышесказанного. Но судите сами! Если Мегре все это придумал, то его нужно счесть гениальным жуликом. Либо все это не только его работа. Не случайно же ходят слухи, что книги Мегре вообще писал коллектив авторов, а самого его не существует в природе. (Существует... и паспорт у него есть, кстати, фамилия в нем стоит - Мегре). Какие имиджмейкеры поработали над внешностью, манерой общения Мегре? Где он научился так влиять на людей... Как гениально написаны книги - не в литературном смысле, а учитывая высочайший уровень манипуляции сознанием, до которого лучшие западные специалисты по СМИ не додумаются. И самое главное - кому понадобилось так раскручивать безвестного скромного сибирского предпринимателя, бывшего фотографа? Уж взялись бы за москвича, на худой конец...
Либо Мегре - редчайший самородок, уникальнейший талант. Либо его "раскручивала" опытная команда профессионалов (вопрос - зачем? Кому это понадобилось?) И то, и другое кажется мне довольно фантастичным. Ибо - каков выигрыш? Деньги? Да, но не такие уж большие. Проще наркоторговлей заняться или публичный дом открыть. Думаю, и прежний бизнес приносил Мегре немало прибыли. Гениальный жулик занялся бы чем-нибудь более перспективным в смысле обогащения. Власть над людьми? Да, но такая власть доставляет удовольствие только в том случае, если гуру сам искренне верит в свое учение.
А Мегре, похоже, верит... Из всего общения с ним складывается такое впечатление. Он сам верит в Анастасию!
Как ни странно, наименее фантастичным мне кажется самое простое предположение: Анастасия действительно существует!
Это, конечно, не значит, что она реальная девушка, живущая голышом в тайге. Анастасия существует в том же смысле, в каком существовали учителя Блаватской и Рерих. И точно так же общается со своим "учеником".
Мегре признался, что после "знакомства" с Анастасией у него было неконтролируемое полубезумное состояние (в этом состоянии он и сбежал в Москву, скрылся от родных и близких, понимая, что психушки не миновать. В этом состоянии он дошел почти до самоубийства - об этом он честно пишет в книжке). Так вот это состояние - самое обычное у ясновидящих и контактеров (знаю по своим многочисленным знакомым этого рода). Известно, что перед "знакомством" Мегре изучал, по крайней мере, сочинения Е. Рерих. Это вполне закономерный итог - изучение оккультной литературы, следующий шаг - появление "астрального Учителя". Учитель у Мегре оказался оригинальный. Видимо, Мегре - очень хороший "проводник". Им легко управлять, он полностью подчинен воле "Анастасии".
Книги об Анастасии, все поведение и образ жизни Мегре - плод работы некоего духовного, живущего в невидимом мире существа. Атеист не примет этого объяснения. Хорошо, пусть атеист считает, что Мегре - просто меркантильный лицемер.
Но он не похож на меркантильного лицемера. Его поведение именно больше всего напоминает поведение "ученика", управляемого своим "учителем". Он "Просветленный". Достаточно видеть его горящие глаза, слышать взволнованный голос. А запои, в которые время от времени пускается Мегре - как раз очень типичны для такого "ученичества" - человек иногда пытается освободиться... хотя бы таким образом. Хотя сознание его абсолютно убеждено в том, что лучше Анастасии никого нет, что он ее любит, что она его любит, что он должен подчиняться ей, если хочет, чтобы все было по ее плану. Конечно, он понимает в глубине души, что лжет... Анастасия не живет в лесу, как реальная девушка, он не целовал ее, не спал с ней в буквальном смысле, сын его тоже существует лишь в невидимом мире. Анастасия не ест орешков, как ели бы мы, не купается в реальном пруду. Но для эзотерика это не ложь, это - иносказание. Она как бы родила сына. В духовном смысле. Она как бы обслуживается животными... это как бы могло быть, поэтому - это правда. Во всяком случае, это ложь во спасение, потому что уж план-то Анастасии точно несет миру спасение и свет.
У эзотериков вообще иное отношение к правде...
Вот написала, и мне стало искренне жаль Мегре. Захотелось помолиться за него. Помолитесь и вы, христиане!

А кто такая "Анастасия", реально существующая в духовном мире?
Христианство на этот вопрос дает четкий и однозначный ответ. Это бес.
Я даже не буду расшифровывать, почему... это ясно, как дважды два, любому, кто знаком с поверхностными основами христианства. Кто еще может дать антихристианское учение?
Бес.
Господи Иисус Христос, спаси и защити нас от дьявольского наваждения!

ПолиКАРП

avatar
3
У газеті "Сіверщина" була надрукована стаття Сергія Кордика «Родова земля», чи тиха анексія українських земель, яка, відображає дуже суб'єктивний погляд автора цієї статті. Схоже, що її він дуже наляканий різними сектами і вишукує їх прикмети навіть там, де їх зовсім немає. Головне, створити скандал, не звертаючи уваги на те, що можна підірвати будь-яку, навіть найкращу ідею, або ж нав'язати своє бачення читачам та створити хибну суспільну думку навколо цього питання.
Шкода, що ми не змогли подружитися з пушкарівцями. На жаль, люди, що не вживають алкоголю, не палять, ведуть здоровий спосіб життя, ще досить незвичне явище. Чомусь зараз для села є нормою, що молодь тікає у місто, а те, що є люди, які бажають повернутися до землі, вважається чимось дивним. Нехай селяни не думають, що ми намагаємось їх вчити, як господарювати на землі. Ми не вчимо, ми ділимося, адже світовий досвід довів, що можливо обробляти землю інакше, не виснажуючи її, не забруднюючи хімікатами, не витрачаючи на це весь свій час. Науковці стверджують, що для формування стійкого та продуктивного агробіоценозу, який буде знаходитися в екологічній рівновазі необхідно створити біологічне різноманіття більш ніж 300 видів багатолітніх рослин та біля 50-100 видів однолітніх рослин. Саме таку кількість рослин можливо розмістити на одному га. При цьому вираховується застосування пестицидів та мінеральних добрив, так як боротьба зі шкідниками та хворобами впроваджується за рахунок алелопатичних стосунків між рослинами, що створює сприятливі умови для птахів та інших корисних тварин. Саме цей досвід ми опановуємо і застосовуємо на своїй землі, саме тому не винищуємо бур’яни: по-перше, бур’ян — це здебільшого лікарські рослини, по-друге, багато так званих бур’янів захищають культурні рослини від спеки, вітру, хвороб та шкідників.
Вже навіть українські депутати визнають, що використання тракторів на землі позбавляє її родючості. Звичайно, так обробити землю легше, але з кожним роком врожаї падають. Нам докоряють, що ми висаджуємо не тільки плодові дерева. В цьому теж є глибокий сенс. Дерева захищатимуть від вітрів і будуть створювати екосистему, в якій всі рослини та тварини пов’язані, доповнюють і допомагають одне одному. Як висловлюються ті ж самі науковці – треба створити алелопатичні взаємодії 300 видів багатолітніх рослин, де 200 видів буде дикорослими, а тільки 100 видів культурними рослинами. І ще, таку різноманітність рослин можливо створити за період від 3 до 10 років.
Нехай не хвилюється автор статті, ми не збираємося привести країну під стяги Росії. До речі, Володимир Мегре за походженням наш земляк. Його батьки мешкали в Городянському районі в селі Кузничі. Ідеї, викладенні в його книгах, знайшли відгук в усьому світі, у людей з різним достатком та різними захопленнями. А так як він мешкає зараз в Росії і писав книги для росіян, тому мабуть і заклики в нього стосуються Росії. Але, давайте зазирнемо не так далеко в історію. Місце яке називалось Київська Русь, було територією що простиралася від Криму до Москви. Невже росіяни, українці і білоруси не брати? Таке ставлення автора статті до росіян наводить на думку про расизм… Погано ще, що місцеві жителі запам’ятали пісні тільки на російській мові, бо до них приїжджали барди ще із Білорусії, і були дуже відомі українські бандуристі Віктор Пашник та Олекса Миколайчук.
Міла Грищенко «Родова Земля» м. Чернігів
avatar
4
На жаль, у нашому законодавстві немає закону, що дозволяє створювати екологічні поселення. Якби держава підтримувала бажання її громадян жити на землі, ми всі вже зараз жили б там. І зробили б набагато більше. Чому не село, а гектар землі? Тому що гектар — це саме та мінімальна площа, на якій людина може створити замкнену екосистему, яка не вимагатиме постійного догляду і буде самовідновлюватися, а до того ж підтримуватиме здоров’я людини як частини цієї екосистеми. Це не фантазія, а науковий факт. І що поганого в тому, що люди хочуть повернулися до землі, хочуть жити на ній у своєму маєтку, вирощувати екологічно чисті продукти, народжувати здорових дітей?
Не всі в це вірять, але Галілею теж не вірили, що Земля крутиться. Ніхто не заперечує, що сільське господарство потребує змін, але мало хто у державі розуміє, якими саме мають бути ці зміни. В той же час є світовий досвід, який доводить, що можна отримувати врожаї, не орючи землю, не застосовуючи мінеральні добрива та пестициди, застосовуючи пермакультуру.
Що ж стосується обвинувачень у тому, що ми секта на кшталт Білого братства... Нам сумно і смішно водночас. За словником, секта — це релігійна група, що відкололася від пануючого релігійного напрямку. Але наші погляди — це не релігія, до нас приходять люди різної віри. «Родова земля» — це організація людей, які мріють жити в гармонії з природою та самими собою. А щодо гіпнозу... ми сумніваємося в тому, що ми ним володіємо, адже загіпнотизувати чиновників, щоб іншим бажаючим дали нарешті землю, так досі і не вдалося.
Тим, хто бажає розібратися в цій темі, радимо: прочитати серію книжок Володимира Мегре «Звенящие кедры России», серію книг знавця пермакультури і фундаментальних законів природи М.І. Курдюмова «Умный сад», «Умный огород», також видатного австрійського фермера Сепа Хольцера "Аграрий-революціонер", ще є книги видатного японського фермера і філософа Масанобу Фукуока "Революція однієї соломенки" та ще багато іншого. До речі ми дружимо з місцевим клубом органічного землеробства, в якому можно придбати як книжки так й іншу продукцію для саду та огороду, а ще прослухати цікаві лекції і познайомитись з іншими цікавими людьми, які охоче діляться досвідом.
Міла Грищенко "Родова земля" , м.Чернігів
avatar
5
Куда тебе, Мила милая 2 га? Ты одной сотки не обработаешь. Ты хоть раз на огороде была?
avatar
6
Господину Шерману!
Никакой заинтересованности вовсе нет. Я просто напросто отлично разобрался с идеей, планами и оболваниваниями простых людей, большинство из которых и вовсе далеки от земли и работы на ней. Философия - это да, я согласен, плюс нестандартное мышление и теоретические подходы к работе на земле. Но здесь кроется далеко идущие планы некоторых сил извне, которые вот таким способом хотят влиять на украинских граждан и не только на граждан. Естественно, большинство даже из вашей организации и не понимают зачем им нужна та земля? Доподлинно известно одно - с помощью некоторых методов руководители (в т.ч.не официальные) планируют внедрение планов широкого спектра через психологическое влияние на сознание людей. И то, что есть факты, когда "благодаря" именно руководству организации "Родова земля" некоторые люди лишились собственного крова - это действительно так. Тут надо вообще поработать правоохранительным органам, и не только прокуратуре... Я не показывал в статье специально того, что мне удалось узнать в процессе написания статьи, хотя бы некоторые факты, имеющие отношение к "секретности" некоторых тем, дабы до поры до времени (по вашему суждению и вашим подходам, то есть так считают "родовики") никто не узнал, что именно кроется за деятельностью этой "фирмы". Ведь мое такое мнение ("нам главное заполучить ту землю, а уж потом, когда начнем строительство на ней, хоть и эти земли пока что нельзя для этого использовать, "переиначим" на свой лад")подтвердили и некоторые руководители "РЗ", с которыми мне удалось общаться уже в самом начале общения с членами организации...
avatar