реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Інтернет-конференція про Конотопську битву

На «Високому Валі» до 350-ї річниці Конотопської битви відбулася Інтернет-конференція з доктором історичних наук, професором, завідувачем Кафедри історії слов'ян Чернігівського державного педагогічного університету Сергієм Лепявко.
Є війни, які не закінчуються ніколи. Є битви, які тривають від століття до століття. Для українців такою битвою, яка переросла рівень історичної події, є Конотопська битва.
* Інтернет-конференції на «Високому Валі» відбуваються щопонеділка в рамках спільного проекту Асоціації чернігівських медіа. Найцікавіші моменти конференцій висвітлюються у найближчому номері обласного тижневика «Сіверщина».

Sirko:
*** в Украине живут миллионы русских. Ну, и что теперь, им праздновать взятие Батурина? ***

Сергій ЛЕПЯВКО:
Росіяни України є громадянами України. Мені здається, що абсолютна більшість з них налаштовані на підтримку миру і злагоди в нашій країні. Тому дражливе питання Батурина не слід переносити на сучасні стосунки росіян і українців в Україні.

Ryabko:
В Росії живуть мільйони українців. Чи мають вони доступ до інформації про Конотопську битву окрім Інтернет-сайтів? Чому, на Вашу думку, посол Росії поїхав святкувати річницю Полтавської битви і не приїхав відзначити 350-річчя Конотопської? Чи запрошували? Чи буде Україна і Польща спільно відзначати наступного року на території Росії 400-річчя поразки московських сепаратистів і принесення присяги місцевими боярами законному царю Владиславу? Чи будуть Верховна Рада з польським Сеймом рекомендовати російській владі після цих святкувань визнати Мініна і Пожарського зрадниками законного царя Владислава і слов'янської єдності? Обов'язково з попутним виголошенням анафеми зазначеним особам :).

Сергій ЛЕПЯВКО:
Це питання залишаю без відповіді, бо її дасть час.

Повністю інтернет-конференцію читайте тут: http://val.ua/culture/Culture/199073.html






Коментарі (0)
avatar