реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Один банк на 3 500 чоловік. Чернігів - 2009

На обліку в ДПІ у м. Чернігові знаходиться 89 фінансових установ:
-22 банківські установи (в т.ч. 3 юридичні особи);
-27 страхових компаній (в т.ч. 2 юридичні особи);
-8 торговців цінними паперами (в т. ч. 7 юридичних осіб);
-20 кредитних спілок (в т.ч. 19 юридичних осіб);
-9 ломбардів (в т.ч. 1 юридична особа);
-3 інші фінансові установи (в т.ч. 1 юридична особа). Про це повідомила "Сіверщину" Надія Духнова, начальник відділу контролю за фінансовими установами та операціями у сфері ЗЕД ДПІ у м. Чернігові.
З початку року сплачено 93,4 тис.грн. податків i зборiв. Проведено 14 перевірок фінансових установ, за результатами яких донараховано 799,77 тис.грн.
Податковий борг по фінансових установах станом на 01.07.2009 року складає 84,7 тис.грн.
На даний час по фінансових установах, які мають податковий борг матеріали передані на стягнення до суду або ДВС.
Фінансова установа - юридична особа, яка відповідно до закону надає одну чи декілька фінансових послуг та яка внесена до відповідного реєстру у порядку, встановленому законом.
До фінансових установ належать банки, кредитні спілки, ломбарди, лізингові компанії, довірчі товариства, страхові компанії, установи накопичувального пенсійного забезпечення, інвестиційні фонди і компанії та інші юридичні особи, виключним видом діяльності яких є надання фінансових послуг.
Фінансовими вважаються такі послуги: випуск платіжних документів, платіжних карток, дорожніх чеків та/або їх обслуговування, кліринг, інші форми забезпечення розрахунків, довірче управління фінансовими активами, діяльність з обміну валют, залучення фінансових активів із зобов'язанням щодо наступного їх повернення, фінансовий лізинг, надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, надання гарантій та поручительств, переказ грошей, послуги у сфері страхування та накопичувального пенсійного забезпечення, торгівля цінними паперами, факторинг, інші операції, які відповідають критеріям чинного законодавства.





Коментарі (0)
avatar