реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Криза у цифрах

У І півріччі 2009р. підприємствами області реалізовано промислової продукції (робіт, послуг) на суму 4,2 млрд.грн. Майже три чверті її припадає на переробну промисловість, зокрема, 48,1% – на виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів. Про це повідомив "Сіверщину" заступник начальника головного управління статистики у Чернігівсьій області Т.В. Козар
В обсягах продукції, реалізованої підприємствами добувної та переробної промисловості, 61,2% становили товари широкого та тривалого використання, 34,4% – сировинна продукція, 4,4% – продукція інвестиційного призначення.
Обсяги виробництва промислової продукції в червні, порівняно з травнем, збільшилися на 1,8%. На 10% зросли обсяги продукції у виробництві та розподіленні електроенергії, на 3,9% – у переробній промисловості. Суттєво (на 5–47%) збільшилися обсяги продукції в хімічній промисловості, целюлозно-паперовому виробництві, машинобудуванні, металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів. У добувній промисловості виробництво скоротилося на 5,5%.
У І півріччі 2009р. виробництво промислової продукції проти відповідного періоду минулого року в області становило 81,7%, в Україні – 68,9%. У переробній промисловості темпи обсягів продукції становили 73,9%, зокрема, у виробництві харчових продуктів напоїв та тютюнових виробів – 92,4%, у машинобудуванні – 44,2%, у легкій промисловості – 40,1%, у хімічній – 39,5%.
У добувній промисловості обсяги продукції, порівняно з І півріччям 2008р., зменшилися на 1,3%, у виробництві та розподіленні електроенергії – на 6,8%.





Коментарі (0)
avatar