реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Озерне вперше за свою історію зустрічало Патріарха

"Колись це село звалося Святим!" -- Патріарх Філарет не перестає дивувати: навіть їдучи в таке маленьке село Чернігівської області (тут живуть всього 300 жителів), він поцікавився його історією. Тепер це село зветься Озерним. На місці знищеної комуністами церкви -- задрипаний клуб. А поруч постала нова церква -- трьохкупольна, з позолоченими банями, симпатична, що й казати. Саме на її освячення і приїхав Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Йому співслужили митрополит переяслав-хмельницький Димитрій та єпископ чернігівський і ніжинський Іларіон, священики з Чернігова, Ніжина, Бобровицького, Козелецького районів.

Храм постав на кошти мецената Ігоря Бойка, який тут же має і власне житло. Його пов"язують із колишнім міністром -- "регіоналом" Юрієм Бойком. Так це чи ні, але добре, що церква об"єднує всіх українців -- лівих і правих, рухівців і регіоналів, адже Христос -- це любов. Зрештою, Ігор Бойко говорив: -- У нас так багато ще соромляться бути українцями!

80-річний Патріарх не просто очолив богослужіння, а й три з половиною години молився, освячував престіл, стіни храму, з часточкою мощей обходив з хресним ходом церкву, проповідував. І сьогодні Озерне було єдиним місцем в Україні, де возносилася молитва за вселенських патріархів поіменно -- саме так молиться за Літургією Патріарх Київський. Не згадував він тільки патріарха московського, оскільки та церква проклинає нас, але закликав жити в мирі і злагоді з вірними Московського патріархату.

Орденами Церкви Патріарх нагородив мецената Ігоря Бойка, заступника голови Козелецької районної державної адміністрації Галину Мачачу, в.о. голови Ніжинської районної державної адміністрації Олега Бузуна. А в розмовах згадувалося прізвище Володимира Француза, який і був ініціатором будівництва храму.

Храм посвячено на честь апостолів Петра і Павла. Таким був храм до комуністів. Вони програли. Бога перемогти неможливо.

Молився за Літургією в Озерному
Василь Чепурний.






Коментарі (0)
avatar