реклама партнерів:
Головна › Новини › Тут я живу

Влада Ющенка хоче встигнути впорядкувати Любеч

У плані роботи обласної державної адміністрації на наступний тиждень -- нарада по впорядкуванню історико-музейного комплексу "Древній Любеч", яку має проводити голова Володимир Хоменко. Як відомо, нещодавно у Любечі таки створено музей, що не тільки дало робочі місця для цього унікального селища, де ніколи не було колгоспів, але й відкриває серйозні туристичні перспективи. Як з огляду Дніпра, так і через історію Любеча -- міста, яке вже згадуєьбся в переможному договорі київського князя Олега над Візантією .
Любеч -- ще й місто наказного гетьмана України Павла Полуботка, кам"яниця якого частково збереглася, та відомого воєначальника Милорадовича. Зрештою, "масла в вогонь" підлили нещодавно археологи під орудою Володимира Руденка, відкопавши вхід до печери св. Антонія -- мова йде про порівняно "молоду" печеру, а є ж ще й стара -- дійсно викопана засновником русько-українського чернецтва св.Антонієм Печерським. В Любечі він звався Антипою...
Всі очікують, що новий Президент не буде реалізувати таких культурно-мистецьких проектів, як Батурин чи Мистецький Арсенал. А хто сказав, що Ющенко не буде Президентом?





Коментарі (0)
avatar