реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Керівники Чернігівщини привітали членів Народного руху за перебудову з 20-ти річчям. ФОТО.

Керівники Чернігівщини привітали членів Народного руху України за перебудову з 20-ти річчям.

Учасників боротьби з тоталітарним режимом та незалежність України кінця 80-х - початку 90-х років на Чернігівщині вітали в обласній державній адміністрації з нагоди 20-річчя утворення 9 липня 1989 року на теренах області Чернігівської крайової організації Народного руху України за перебудову.
Близько 40 чоловік зібралися за круглим столом, щоб згадати ті буремні часи, коли українці виборювали своє право жити в незалежній країні. За словами голови Чернігівської облдержадміністрації Володимира ХОМЕНКА, багато хто зараз відчуває романтику в тих подіях минулого.

[c]

Проте, в той час у людини, яка боролася за ідею могли запросто забрати життя.

[c]

[c]

Більшість ветеранів масової громадсько-політичної організації Народного руху за перебудову на Чернігівщині сьогодні об’єднує Українська народна партія. Голова Чернігівської обласної організації УНП Володимир СТУПАК у своєму привітальному слові відзначив, що на теренах області «рухівці» одними з перших підняли хвилю національно-визвольної боротьби українського народу.

[c]

Володимир СТУПАК зачитав передмову до книги з історичним нарисом про Крайову організацію Народного руху України за перебудову, яку написав перший голова Руху Іван ДРАЧ. В передмові йдеться про те, що «Чернігівський рух розпочався з «ковбасної революції», коли народ палками «московської» ковбаси, як козацькими шаблями розганяв компартійну номенклатуру». Книга «Боротьба за незалежність України у 1989-1992 рр.: Чернігівська крайова організація Народного руху України за перебудову» за сприяння Української Народної партії побачить світ до 1 вересня.

Ветеранам Народного руху України за перебудову вручили нагороди, пам’ятні подарунки – книжки та синьо-жовті прапори.

[c]

На згадку про цю подію, всі сфотографувалися біля пам’ятного знаку «Борцям за волю України»

[c]

та новозведеного архітектурного ансамблю "Борцям за волю і незалежність України"

[c]

Борці з тоталітарним режимом і за незалежність України - члени демократичної депутатської групи "Чернігів" Чернігівської міської ради (1990-1994 рр.) (зліва направо) В.Молочко, М.Зінченко, М.Дудко, Ж.Лозанюк, С.Соломаха, А.Бабкін, І.Чех, В.Бабич, А.Баранов.

[c]

Делегати Установчого зїзду Народного Руху України за перебудову 8-10 вересня 1989 року від Чернігівської області (зліва направо) В.Росстальний, О.Васильєва, С.Жигінас, В.Сарана, А.Бабкін, С.Бутко, П.Семененко, І.Чех, І.Панченко, В.Ванжа.

[c]

Ігор ЛЕВЕНОК, Сергій СОЛОМАХА









Коментарі (0)
avatar