реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

За указом Ющенка відновлено 2 тисячі гектарів лісу

Лісовідновлення на території області проводиться на площах після суцільних рубок, створення нових лісів – на непридатних для сільськогосподарського використання землях. У 2008 році лісовідновлення проведено на площі 2734,9 га, лісорозведення – 846,6 га, залишено під природне поновлення 852,7 га. Загальна площа лісовідновних територій складає 4434,2 га.

На виконання вимог Указу Президента України від 04.11.2008 року № 995/2008 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів і зелених насаджень» за І півріччя 2009 року посаджено 2009,3 га лісових насаджень, висаджено 9305 шт. дерев вздовж автомобільних доріг.

Позитивним моментом лісокористування в області є проведення лісової сертифікації – оцінки відповідності системи ведення лісового господарства встановленим міжнародним вимогам щодо управління лісами та лісокористування на засадах сталого розвитку. Метою її проведення є забезпечення економічно, екологічно і соціально збалансованого ведення лісового господарства. На даний час лісова сертифікація проведена в 4 підприємствах (ДП «Добрянське лісове господарство», ДП «Городнянське лісове господарство», ДП «Холминське лісове господарство», ДП «Семенівське лісове господарство»).

Сектор взаємодії з ЗМІ та зв’язків з громадськістю
Держуправління охорони навколишнього природного
середовища в Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar