реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Гей, у лузі червона калина похилилася? Урочистий прийом до 20-річчя Руху

Чернігівська обласна державна адміністрація провела урочистий прийом активістів національно-визвольної боротьби 1989-1991 років. Як відомо, комуністичного монстра тоді повалив Народний Рух за перебудову. Тож найбільш активних його учасників і було запрошено до адміністрації.
Вітальне слово виголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, він же ряду рухівців вручив почесні грамоти. Від обласної ради було делеговано голову постійної комісії М. Подоляко, який також вручив почесні грамоти з памятними знаками. Міська рада Чернігова вручила ряд подяк.
Спогади Валерія Сарани, Олени Кияшко, Володимира Ступака, фотографії тих буремних років, продемонстровані представником Інституту національної пам"яті Сергієм Бутком не просто повернули всіх у молодість, але й нагадали: тодішні рухівці реально ризикували здоров"ям, благополуччям, а то й життям. Це наголосив у своєму позаплановому слові і Володимир Хоменко.

Келихи шампанського достойно завершили урочистий прийом у владі, яка є українською. Рух свою місію виконав: незалежна Україна постала. Тепер треба зробити її державою громадянського суспільства -- на цьому наголошували учасники зустрічі.






Коментарі (0)
avatar