реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

1,5 млн. грн. вже отримало ВАТ „Хімволокно”.

Постановою КМУ від 02.04.09 р. №312 затверджено Порядок погашення у 2009 році заборгованості з виплати заробітної плати (з нарахуваннями), що утворилася станом на 1 квітня 2009 р., за рахунок сум бюджетного відшкодування податку на додану вартість.
Державному казначейству забезпечити:
обслуговування операцій, пов'язаних з погашенням у 2009 році заборгованості з виплати заробітної плати (з нарахуваннями) за рахунок сум бюджетного відшкодування податку на додану вартість;
надання Мінпраці щотижневої інформації про бюджетне відшкодування податку на додану вартість для погашення заборгованості.
Погашення заборгованості здійснюється через територіальні органи Державного казначейства за рахунок підтвердженої відповідно до Закону України "Про податок на додану вартість" суми податку на додану вартість, що заявлена платником податку до відшкодування на поточний банківський рахунок.
Для проведення розрахунків платник податку відкриває рахунок у територіальних органах Державного казначейства за балансовим рахунком 3712 "Рахунки інших клієнтів Державного казначейства".
На підставі поданих платником податку до органу державної податкової служби за місцем його реєстрації заяви про перерахування суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість на рахунок, відкритий у територіальному органі Державного казначейства, з подальшим погашенням заборгованості та відомостей про суму заборгованості з виплати заробітної плати (з нарахуваннями) зазначений орган формує реєстр таких платників для бюджетного відшкодування в межах суми заборгованості.
Орган державної податкової служби в установленому порядку подає до територіальних органів Державного казначейства висновки про суму бюджетного відшкодування податку на додану вартість, що не перевищує суму заборгованості.
Для здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість з подальшим погашенням заборгованості ДПА подає реєстр платників такого податку для бюджетного відшкодування в межах суми заборгованості Державному казначейству, а його копію - Мінфіну.
Бюджетне відшкодування податку на додану вартість з подальшим погашенням заборгованості здійснюється в порядку та строки, що встановлені Законом України "Про податок на додану вартість", в межах суми, передбаченої розписом державного бюджету за доходами.
Погашення заборгованості здійснюється шляхом перерахування сум з балансового рахунку на рахунок, відкритий у державній банківській установі, для спрямування на зарплатні платіжні картки або особисті рахунки працівників платника податку.
Нарахування на заробітну плату (податки, збори (обов'язкові платежі) і внески на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, в тому числі пенсійне страхування, що сплачуються одночасно з виплатою заробітної плати) перераховуються територіальними органами Державного казначейства на зазначені в платіжних дорученнях платника податку рахунки в установленому порядку.
Операції, пов'язані з бюджетним відшкодуванням податку на додану вартість для погашення заборгованості, відображаються територіальними органами Державного казначейства у звітності про виконання державного бюджету як бюджетне відшкодування податку на додану вартість.
1,5 млн. грн. вже отримало підприємство ВАТ „Хімволокно”.

Ігор Чеботар, начальник відділу обліку та звітності ДПІ у м. Чернігові






Коментарі (0)
avatar