реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

У лісах Ріпкінщини звучала «Молитва українського націоналіста».Фотозвіт

10-12 липня на території Ріпкинського району представники молодіжного крила чернігівської організації ВО «Свобода» проходили вишкіл «Шляхами отамана Галаки». Під час вимаршу, місцями походів галаківців, було подолано десятки кілометрів по болотах та лісах чернігівського Полісся.
У населених пунктах, через які проходили свободівці були поширені інформаційні матеріали та зібрано безцінні свідчення про національно-визвольну боротьбу українського народу на початку 20 століття. Молоді свободівці зустрілися з племінником отамана Галаки Федором Воробєм, який з перших уст розповів про бойовий шлях свого дядька – отамани Івана Васильчикова (Галаки). Увечері 11 липня перед молодими націоналістами було прочитано курс лекцію про історію та ідеологію українського націоналізму. В урочистій атмосфері було зачитано «Декалог» та «Молитву українського націоналіста».
- «Бесідуючи зі старими людьми про ті часи, - зазначив Віталій Назаренко, відповідальний за розбудову молодіжного крила ВО «Свобода» у Чернігові ,- розумієш, яка кривава боротьба йшла між українськими селянами та російськими більшовиками. Які пекельні сили були кинуті для знищення мого народу. Але українці не тільки відбивалися, але й наносили дошкульних атакуючих ударів супротивнику. Ріпкінщина це однозначно місце слави української зброї. Слава Україні!»


Молитва Українського Націоналіста

УКРАЇНО, Мати Героїв, зійди до серця мого, прилинь бурею вітру кавказького, шумом карпатських ручаїв, боїв славного Завойовника Батька Хмеля, тріюмфом і гуком гармат Революції, радісним гомоном Софійських Дзвонів. Нехай в Тобі відроджуся, славою Твоєю опромінюся, бо ти все життя моє, бо Ти все моє щастя.
Задзвони мені брязкотом кайдан, скрипом шибениць в понурі ранки, принеси мені зойки закатованих в льохах і тюрмах, і на засланні, щоб віра моя була гранітом, щоб росло завзяття, міць, щоб сміло я йшов у бій так, як ішли Герої за Тебе, за Твою славу, за Твої Святі Ідеї; щоб помстити ганьбу неволі, потоптану честь, глум катів Твоїх, невинну кров помордованих під Базаром, Крутами, в Кінгірі і Воркуті, геройську смерть героїв Української Нації, Української Національної Революції - полковника Євгена Коновальця, Басарабової, Головінського, Шухевича, Бандери та славну смерть Данилишина і Біласа, Максима та Антона і тисяч інших незнаних нам, що їх кості порозкидані або тайком загребані.
Спали вогнем життєтворчим всю кволість у серці мойому. Страху нехай не знаю я, не знаю, що таке вагання. Скріпи мій дух, загартуй волю, у серці замешкай мойому! У тюрмах і тяжких хвилинах підпільного життя рости мене до ясних чинів. В чинах тих хай знайду я смерть солодку, смерть в муках за Тебе. І розплинуся в Тобі я, і вічно житиму в Тобі, ВІДВІЧНА УКРАЇНО, МОГУТНЯ І СОБОРНА!
Прес-служба
Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»











Коментарі (0)
avatar