реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Перспективи правих партій в Україні

На «Високому Валі» відбулася Інтернет-конференція з одним із засновником Чернігівської крайової організації Народного Руху України за перебудову Сергієм Соломахою
*Інтернет-конференції на «Високому Валі» відбуваються щопонеділка в рамках спільного проекту Асоціації чернігівських медіа. Оскільки «Сіверщина» нещодавно писала на тему конференції, то подаємо з неї один фрагмент.

— Ваше ставлення до партій типу СНПУ, Патріот України, Націонал-трудова партія, Слава і честь? Це праві партії, ультраправі чи фашисти? Чи може ще щось? Які їхні перспективи?
Сергій СОЛОМАХА: За великим рахунком не можу собі уявити справжнього українця-одноосібника зі здоровим глуздом, який був би одночасно правим націоналістом і лівим інтернаціоналістом. Саме такі антагоністичні бренди від націоналізму і марксизму-ленінізму поєднуються, часто-густо, навіть в назвах цих організацій, наприклад, націонал-соціальна.
Звісно, інші більш досвідчені політики можуть це приховувати за розкрученими інтернаціональними брендами.
До чого приводить така ідеологічна абракадабра в головах насамперед молодих людей?
З історії добре відомо, чим закінчила, наприклад, Націонал-соціалістична робоча партія Німеччини.
Націоналісти по своїй природі – праві. Як вони можуть бути одночасно лівими?
Шкода, що декого з молодих українських патріотів, які ще не встигли отримати щеплення від радикального УРА-патріотизму, ловлять на гачок яскравої радикальної риторики деякі більш досвідчені політики.
З іншого боку, зрозуміло як важко розібратися молоді в політичних викрутасах української політики. Навіть на 20-річчя такої масової політичної організації, як НРУ за перебудову, одна політична партія розставила тисячі біг-бордів по всій Україні портрети свого лідера, який не має жодного відношення до цієї події.
Не дарма колись казали: важко бути молодим.
Буде злочином проти України, якщо ми знову здійснимо розкол серед українських патріотів, на зразок того, що стався між послідовниками «старої гвардії» націоналістів на чолі з Андрієм Мельником і прихильниками молодого радикального Степана Бандери.

Наступна інтернет-конференція на «Високому Валу» 20 липня. На ваші питання відповідатиме завідуючий кафедрою історії слов»ян Чернігівського державного педагогічного університету ім..Т.Шевченка, доктор історичних наук, професор Сергій Леп»явко. Тема розмови — Конотопська битва в контексті історії козацтва.






Коментарі (0)
avatar