реклама партнерів:
Головна › Новини › Тут я живу

Не провів тендер — заплати штраф!

Суд визнав законними вимоги ревізорів до керівника «Ніжинсільмашу»
Ніжинський міськрайонний суд розглянув матеріали Контрольно-ревізійного управління в Чернігівській області про притягнення до адміністративної відповідальності голови правління ВАТ «Ніжинський завод сільськогосподарського машинобудування» і визнав вимоги спеціалістів КРУ законними.
Про це повідомила начальник відділу правової роботи КРУ Ганна Кузьменко.
За її словами, в ході планового контрольного заходу фінансово-господарської діяльності ВАТ «Ніжинсільмаш» за період 2007 — 2008 рр. ревізори встановили факти порушення законодавства про тендерні закупівлі з боку голови правління згаданого товариства. Без проведення визначених законом тендерних процедур керівник підприємства здійснив за державний кошт закупівель на загальну суму понад 5 тисяч гривень.
«Особливість цієї справи полягала в тому, що впродовж періоду, який підлягав ревізії, ВАТ «Ніжинсільмаш» перебувало в стані санації. Але законодавство України про тендерні закупівлі за державні кошти не містить жодних виключень стосовно таких підприємств, — зазначила Ганна Кузьменко. — Тому, дослідивши усі докази у справі, суд постановив стягнути з голови правління ВАТ штраф у сумі 5 тисяч 100 гривень на користь держави».

Любов САКУН,
головний спеціаліст з питань взаємодії із ЗМІ та зв’язків із громадськістю КРУ в Чернігівській області






Коментарі (2)
avatar
1
И такое бывает. Ну , ничего, получат по закону. Нельзя такое допускать...
avatar
2
Сейчас для бизнеса существует множество вариантов поддержки и помощи во всех направлениях деятельности. В частности, довольно привлекательными назову тендерные процедуры https://tender.uub.com.ua/pro-pro....terneti на Украинской Универсальной Бирже. Процедура поиска и участия в тендерах системы ProZorro максимально проста и прозрачная.
avatar