реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чернігівські "свободівці" відзначили перемогу козацького війська над москалями. Фотозвіт

10 та 11 липня Чернігівська обласна організація ВО "Свобода" взяла участь у святкуванні з нагоди 350-ї річниці перемоги козаків під Конотопом над московським військом. Біля пам’ятного знаку на честь перемоги (при в`їзді у село Шаповалівка Конотопського району) "свободівці" розбили наметове містечко.

У перший день свята націоналісти вшанували загиблих козаків на Козачих могилах, розташованих поблизу с. Соснівка. Наступного дня представники ВО "Свобода" взяли участь в освяченні хрестів новозбудованої козацької церкви Різдва Пресвятої Богородиці, а також у відкритті пам'ятного знаку на честь 350-річчя перемоги в Конотопській битві та ІV Всеукраїнського фестивалю "Козацький родослав". Під час святкування були розповсюджені інформаційні матеріали.

Як з’ясувалось, місцева влада була неготовою до святкування перемоги. Комендант табору, голова Чернігівської обласної організації ВО "Свобода" Андрій Міщенко "відбивав атаки" місцевих чиновників, зокрема, голови районної адміністрації та заступника голови облдержадміністрації, котрі намагались "видалити" з території "свободівський" табір. Наступного дня, під час відкриття пам’ятного знаку, "свободівці" та інші громадяни під пекучим сонцем дві години чекали Президента України Віктора Ющенко. Але Віктор Андрійович з’явився лише для того, аби розрізати стрічки, і не сказавши ні слова піти геть. Обурена громада почала кричати йому "Ганьба!". Священнослужителі, котрі разом з ним мали освячувати знак, були, м’яко кажучи, здивовані поведінкою Президента. Проте завдяки ВО "Свобода" чин освячення пам’ятного знаку було успішно проведено.

"Таких місць, де відбулися перемоги української зброї, - наголосив у своєму виступі Андрій Міщенко, - на карті України багато! Два карлика, які сидять на півночі, намагаються розірвати нашу країну, але це їм не вдасться. Як не вдалося їхнім попередникам 350 років тому. Вони не мають можливості нагодувати свій власний народ, а лізуть до інших. В час святкування перемоги українського війська над москалями під Конотопом Чернігівська "Свобода" проводить вишкіл у лісах Ріпкінщини. Вшановуючи отамана Галаку, людину, котра у буремні 20-ті роки двадцятого століття фактично очистила від більшовиків північ Чернігівщини та південь Гомельщини. Слава Україні!".
Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО "Свобода"









Коментарі (0)
avatar