реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Як достукатися до прокуратури?

Прокурор Василевський відповісти не встиг

Ми направили цього відкритого листа до прокуратури області, щоб вона прокоментувала факти, викладені в листі. Однак після всіх термінів ми відповіді не отримали. Повінстю лисчт друкується на сторінках газети "Сіверщина".
Редакція.

На початку третього тисячоліття засноване мною фермерське господарство «Борзна–Агросервіс» налічувало більше двохсот голів великої рогатої худоби, кілька десятків свиней.
Коли в колишніх колгоспах масово вирізали худобу та свиней, моє господарство нарощувало поголів’я. І тут з’явилися доброзичливці, які запропонували своє «кришування» фермерського господарства. Я відмовився. Одразу ж розпочалося систематичне переслідування мене як фермера та нищення фермерського господарства.
Крадіжки, підпали кормів, пожежа у свинарнику залишені правоохоронцями без уваги і належного розслідування. Навіть коли я самотужки знаходив винних і надавав докази, хто винен, у кого крадене, з мене лише сміялися.
Натомість будь-яка заява чи скарга на мене ретельно перевірялася. Навіть коли на те не було жодних підстав. Доходить до смішного, якби, звісно, не хотілося плакати. Характерний приклад.
Підприємець Л. (прізвище не називаю, бо й за це мене можуть потягнути до суду. — Г.Л.) звертається до прокуратури із заявою про те, що в моєму господарстві експлуатується крадений ЗІЛ-ММЗ-554. Хоча сам сім років тому продав його фермерському господарству, на що є всі необхідні документи. Автомобіль належним чином зареєстрований в органах ДАІ, щорічно проходить технічний огляд.
І що ви думаєте? За вказівкою райпрокуратури працівники райвідділу ДАІ відловлюють водія. Без будь-яких пояснень та документального оформлення вилучення забирають у нього документи на автомобіль.
Мене, як власника і фермера, тягнуть на допити під виглядом взяття пояснень.
Упевнений, що працівники райпрокуратури та державтоінспекції з самого початку знали, що все це — мильна булька. Та знали й те, що на кілька тижнів виведуть із рівноваги мене, керівника господарства, виключать з роботи автомобіль, нанесуть збитки. І вони свого досягли.
Думаєте, потім перед господарством, мною чи водієм хтось вибачився? Помиляєтесь! Із цих людей, як колись писав пролетарський поет В.Маяковський, робити б цвяхи. Щоб заганяти під нігті незручним підприємцям.
У той же час і райпрокуратурі, і райвідділу ДАІ добре відомо, що організатор вказаної скарги Л. уже два роки роз’їжджає на автомобілі «Вольво», який належним чином не розмитнений, бо вважається викраденим, і незареєстрований. Спочатку Л. шляхом шахрайства, можливо, навіть підкупу, отримав на цей автомобіль тимчасову реєстрацію в органах ДАІ Полтавської області. Коли ж там розібралися, що й до чого, реєстрацію скасували, а матеріали направили для реагування до органів ДАІ Чернігівської області. Тут, упевнений, усе й зависло на рівні району.

...А тим часом, внаслідок усіх цих рейдерських «наїздів», господарство практично знищене. Не залишилося жодної тварини. Внаслідок блокування господарського двору ми в 2008 році не сіяли й не жнивували, не проводили й оранку під зяб.
Скоріше за все, доведеться ліквідувати господарство. Кому це вигідно?
Григорій ЛОБОДА, голова ФГ ВТФ «Борзна–Агросервіс»
м.Борзна






Коментарі (0)
avatar