реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Фабрика пікетує... газові вентилі

В минулому числі "Сіверщини" виступає президент ВАТ „Корюківська фабрика технічних паперів” Анатолій Бондар, людина, яку знають і шанують у Європі, Росії як авторитетного спеціаліста шпалерного виробництва:

-- Корюківська фабрика технічних паперів є одним із найпотужніших підприємств у Європі по виробництву шпалер (до 50 мільйонів рулонів на рік), в області — за обсягами промислового виробництва, а в самій Корюківці – це містоутворююче підприємство, де працює майже тисячний колектив. І ось замість підтримки виробника вийшла урядова постанова, яка надала право газовим посередникам вимагати від нас повторно заплатити за спожитий природний газ. І вони, не чекаючи закінчення судових процесів, в об’єктивності яких ми також сумніваємося, простим поворотом вентиля припинили нам постачання газу, нами проплаченого.
У результаті „газової війни” ми вимушено простояли 7 днів. Незважаючи на протест районного прокурора, газопостачання поновлено не було. Економічні втрати фабрики становили 3,5 млн гривень, а бюджет і соціальні фонди недоотримали від нас більше 2 млн грн.
А тепер питається — чому нам не допомогли урядовці, якщо зупинка такого підприємства, як наше, — один із проявів втрати Україною економічної безпеки, якою так опікується керівництво держави?

Редакції „Сіверщини” відомо, що в.о. голови Корюківської районної державної адміністрації Віктор Чернуха та голова районної ради Василь Хроленко відвезли звернення до Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, де просять главу уряду негайно втрутитись у ситуацію, штучно створену газовими посередниками, та повернути підприємству ПДВ. Главі уряду наразі не до корюківської фабрики – відповіді ще не отримано. Підприємство працює на межі чергової зупинки.

Повністю згадана тема -- на сторінках газети.






Коментарі (0)
avatar