реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Повернення зі «старої Европи»: 92-літній уродженець Крут досі на теренах української літератури

Яка багатюща українська історія: про Крути, слава Богу і першим рухівцям, нині знають майже усі в Україні. А про більше ніж 90-літнього земляка, видатного літератора, лауреата найпрестижнішої в Україні Національної премії імені Т.Шевченка Ігоря Качуровського — далеко не всі.
Прогалину заповзято заповнює благодійний фонд «Ніжен», керівник і засновник якого — підприємець та просвітянин Микола Шкурко особисто підтримує контакти з видатним земляком: практично щотижня до Мюнхена, де живе І.Качуровський, мандрують листи з Ніжина. І саме за поданням ніжинців видатному перекладачеві було присвоєно високе лауреатське звання.
«Ніжен» зініціював і проведення всеукраїнської наукової конференції у Крутах минулого року «Ігор Качуровський: від Крут до «Старої Европи». А нещодавно побачили світ чудово видані матеріали цього зібрання. Науковці з Києва, Ніжина, Чернігова не просто аналізують творчість лауреата, але й задумуються над основами української ментальності.

Калина, жоржини та фото старого поета-перекладача на титулі книги не просто створюють ліричний образ, а сприяють поверненню додому його думок і почувань.
Василь ЧЕПУРНИЙ.

Примітка: Ніжен -- стара назва давнього українського міста Ніжина.






Коментарі (0)
avatar