реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

У Чернігові знешкоджено 6 підпільних цехів

Надзвичайно важливою для держави і суспільства є діяльність податкової міліції, спрямована на запобігання та викриття порушень у сфері господарської діяльності. Особлива увага тут приділяється боротьбі із злочинами у сфері оподаткування, ліквідації тіньової економіки та збільшення надходжень коштів до бюджету.
Протягом 2009 року співробітники податкової міліції Чернігова виявили 20 злочинів у тому числі 10 за умисне ухилення від сплати податків. У 9 випадках сума несплачених податків становить понад 1 млн. грн. Добре відомо, що конвертація безготівкових коштів є одним з найпоширеніших видів нелегального бізнесу та приносить значні прибутки не лише злочинним угрупуванням, але і „законослухняним” підприємствам, тож податкова міліція докладає зусиль для боротьби з цим явищем. В обласному центрі знешкоджено 6 фіктивних підприємств.
Ще одним напрямком діяльності податкової міліції є викриття та запобігання правопорушенням у сфері незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів – ст. 204 КК України.
У Чернігові знешкоджено 6 підпільних цехів по виготовленню товарів народного вжитку, в т.ч. 1 - з виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв, викрито 4 злочини у сфері незаконного обігу алкогольних напоїв. Закінчено розслідування та направлено до суду 7 кримінальних справ.
Новий Закон України „Про заборону грального бізнесу в Україні” від 15.05.09 р. №1334-VI, запроваджує обмеження щодо здійснення грального бізнесу.
З метою упорядкування умов здійснення діяльності у цьому напрямку, співробітниками відділу податкової міліції міста Чернігова спільно з працівниками управління оподаткування фізичних осіб та відділу оперативного контролю ДПІ у м. Чернігові проводяться відповідні заходи . У результаті проведених заходів вилучено 7 гральних автоматів на загальну суму 297,0 тис. грн..
Сергій Бойко, перший заступник начальника, начальник ГВПМ ДПІ у м. Чернігові





Коментарі (0)
avatar