реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Ющенко назвав прокурорів "зграєю жуліків". Василевського теж?

Ющенко назвав прокурорів ”зграєю жуліків”

Анастасія РЯБОКОНЬ, Газета по-українськи

Президент України Віктор Ющенко взяв участь у розширеній колегії Генеральної прокуратури й розкритикував її роботу. Мовляв, дали втекти екс-депутатові-”бютівцю” Вікторові Лозінському, якого звинувачують у причетності до вбивства Валерія Олійника з Кіровоградщини. Після позбавлення депутатського мандата ”бютівець” зник. Його оголосили в розшук.

— Адвокат знає, де він, а міліція — ні. У Росії, куди всі тікають, чи де він там? Так, може, поміняти вас місцями? Ви — зграя жуліків. Справа Олійника показала, наскільки прогнила система. У ній існує безкарність. Хіба прокуратурі невідомо було, скільком людям народний депутат Лозінський погрожував убивством? Подивіться кримінальну справу, скільки свідків дають свідчення. Це не бачив Моцний? Це не бачив голова районної адміністрації? Це не бачила міліція, Служба безпеки?

Присутні мовчать. Дехто щось записує. Ющенко очима шукає прокурора Кіровоградської області Геннадія Тюріна, 44 роки. Той сидить у кінці зали.
— Якщо б у вас була гідність та честь офіцера, ви тут не сиділи б, а звільнилися, — каже президент.

Пояснює, що сам не може призначати чи знімати кадри у Генпрокуратурі. Просить зробити це генпрокурора Олександра Медведька. Потім дивиться в залу:
— Розумію, що переді мною сидять самі генерали. А дехто, правда, гумку жує. Виплюньте, будь ласка. На пляжі будете жувати. Дякую, що ковтнули.

У Ющенка нежить. Він періодично шморгає носом.

— Ніколи на такому високому рівні не звинувачували прокуратуру в тому, що вона прогнила. А я тут 30 років, — говорить працівниця Генпрокуратури 55-річна Наталія Шестакова. — Правда, і таких гучних приводів, як вбивство Олійника, не було.
Від редакції "Сіверщини". Слова Президента стосуються і недавнього прокурора Чернігівщини Анатолія Василевського, що був начебто пійманий на хабарі київськими працівниками СБУ? Якщо так, тоді чому зам"яли справу про його порушення?






Коментарі (1)
avatar
1
Невже у Юща почав голос прорізатись? smile
avatar