реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Кримінальну справу на суму 746 тисяч гривень порушили чернігівські митники

Кримінальну справу за фактом скоєння контрабанди в Україну вантажу „Прилади для вимірювання та контролю витрат рівня рідин: електронні витратоміри (цифровий датчик рівня)” кількістю 23 штуки та загальною вартістю 746,5 тисяч гривень порушено начальником Чернігівської митниці.

Складну багатоходову кримінальну комбінацію викрили співробітники митниці під час аналітичної обробки даних по зовнішньоекономічним операціям, що здійснювались в зоні діяльності митниці.
До України цифрові датчики „потрапили” з Республіки Естонія. Відправку здійснювала російська фірма за зовнішньоекономічним контрактом укладеним з англійською фірмою. Кінцевим користувачем і одержувачем вантажу, згідно документів, виступає українська фірма. Мабуть саме такий „тернистий шлях” датчиків з Росії до України й спричинив досить значне зниження їх вартості: якщо під час вивезення з Росії їх вартість становила 746,5 тисяч гривень, то на момент ввезення в Україну вони коштували вже (згідно даних у товаросупровідних документах) 22,8 тисячі гривень. Це спричинило неправомірне зменшення розміру податків і зборів на суму понад 100 тисяч гривень. Логіка порушників в даному випадку прозора: навіщо платити більше...

Кримінальна справа порушена за ч. 1 статті 201 Кримінального кодексу України.

Світлана СТРИЖАК,
керівник прес-служби Чернігівської митниці






Коментарі (0)
avatar