реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Безробіття наступає

За даними вибіркових обстежень населення з питань економічної активності, які на постійній основі проводяться органами державної статистики у відповідності до методології Міжнародної Організації Праці (МОП), на ринку праці області в І кварталі 2009р. спостерігалася тенденція до зменшення економічної активності населення за рахунок скорочення обсягів зайнятості.
Порівняно з І кварталом 2008р., чисельність зайнятого населення віком
15–70 років зменшилася на 23,5 тис. і становила 473,9 тис. осіб (з урахуванням зайнятих в особистому підсобному господарстві). Рівень зайнятості становив 57,6% серед осіб у віці 15–70 років та 64,7% – серед населення працездатного віку.
Серед інших регіонів України вищий, ніж у Чернігівській області, рівень зайнятості населення віком 15–70 років спостерігався в містах Київ (62,8%), Севастополь (61,0%), Автономній Республіці Крим (59,9%), Дніпропетровській (59,7%), Житомирській, Запорізькій, Хмельницькій (по 58,1%) та Миколаївській (57,7%) областях.
Серед економічно активного населення нараховувалося 63,9 тис. громадян у віці 15–70 років, які з різних причин не мали роботи або прибуткового заняття, але активно шукали роботу, готові були приступити до неї, намагались організувати власну справу або знайшли роботу та чекали відповіді. За методологією Міжнародної Організації Праці (МОП) вони класифікувалися як безробітні. Цю категорію склали виключно особи в працездатному віці.
Рівень безробіття населення Чернігівщини у віці 15–70 років (11,9%), значно перевищував показник, розрахований у цілому для України (9,5%).
Серед областей найнижче значення цього показника спостерігалося в містах Київ та Севастополь (по 6,9%), а найвище – у Рівненській області (13,4%).
Рівень безробіття працездатного населення області за методологією МОП (13,2%) більше ніж удвічі перевищив рівень зареєстрованого безробіття, розрахований у відношенні до економічно активного населення працездатного віку (6,4%).





Коментарі (0)
avatar