реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Голови сільрад побачили нарешті прокурора

На обласній нараді з сільськими, селищними, міськими міст районного значення головами обговорені актуальні питання діяльності місцевих територіальних громад.
Нарада відбулася сьогодні, 3 липня, у залі засідань обласної ради. З доповіддю виступила голова обласної ради Наталія Романова. Вона детально зупинилася на пріоритетних завданнях, що стоять перед радами всіх рівнів Чернігівщини: розв’язання соціальних проблем, організація і контроль виконання комплексних галузевих програм, розвиток і утвердження місцевого самоврядування, активна участь у формуванні зворотного зв’язку між центральними органами влади та органами місцевого самоврядування, підвищення авторитету рад, як представницьких органів.

У доповіді проаналізовано стан розвитку промисловості, будівельного та аграрного сектору області, інвестиційну діяльність, вирішення соціальних проблем, в т. ч. забезпечення сільських населених пунктів якісними дорогами.
Наталія Андріївна звернула увагу присутніх на особливості нової редакції Бюджетного Кодексу України, недавно прийнятого Верховною Радою. Це закономірно, адже втілення в життя реальних змін до Бюджетного Кодексу дозволить децентралізувати розподіл бюджетних ресурсів держави на місцевий рівень, створить правові передумови для підвищення результативності та якості управління державними фінансами, ефективності та прозорості використання бюджетних коштів.

Перед керівниками місцевих громад виступили заступник голови обласної державної адміністрації з питань агропромислового комплексу Олександр Шанойло, прокурор області Сергій Мірошниченко, голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету і фінансів Михайло Подоляко, заступник начальника управління Держкомзему України в Чернігівській області Юрій Морозов.

Голови рад взяли активну участь в обговоренні питань, що розглядалися на нараді. На завершення учасники заходу прийняли Звернення на адресу Президента України Віктора Ющенка, в якому закликали його невідкладно підписати прийнятий Верховною Радою України Закон «Про внесення змін до Бюджетного Кодексу України».

Відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради






Коментарі (0)
avatar