реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Чернігівська міська рада і молодь. Обіціянки-цяцянки.

Промайнув День молоді, на дворі буяє літо. В Україні керівництвом нашої держави 2009 рік оголошено – Роком молоді. Відразу ж напрошуються спогади про Рік села та Рік української книги, тоді селу не було, ні холодно не жарко, а книжка могла й гигнути. Чернігів – серце української державності, то ж Рік молоді проходить і у нашому місті. Тим паче у Чернігівській міській раді присутні представники 8-ми політичних сил, що забовязувалися вирішувати молодіжні проблеми, обіцяв і міський голова Олександр Соколов. Цікаво, як вони дотрималися свого слова?
Перед початком аналізу обіцянок, варто відзначити позитивні тенденції у сучасній молодіжній політиці міста. Це проведення конкурсів проектів програм, розроблених громадськими організаціями стосовно дітей та молоді міста, що проводиться відділом у справах сім'ї та молоді Чернігівської міської ради. Відбувається фінансування деяких проектів молодіжних організацій, конкурсів, турнірів, «круглих столів», масових заходів. Задовільна робота Центру соціальних служб сімї, дітей та молоді. Періодично відбуваються зустрічі представників молодіжних громадських організацій з владою.

Проте у цьому році відбулося зменшення коштів направлених на реалізацію молодіжної політики у Чернігові.

Але повернемося до наших обіцянок.

«Ми припинимо практику закриття дитсадків. Створимо в місті нові робочі місця для молоді, жінок, …
Значна увага через адресні програми буде приділятись правовому та соціальному захисту хворих, інвалідів, пенсіонерів, ветеранів війни, чорнобильців, афганці, малозабезпечених, студентів, неповнолітніх, підтримці дітей-сиріт та іншим соціально незахищеним верствам населення.»
ПРОГРАМА ЧЕРНІГІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ВИБОРЧОГО БЛОКУ «БЛОК ЮЛІЇ ТИМ0ШЕНКО»

Коментуючи ці обіцянки можна визнати, що дитсадки майже не закриваються, проте й не відкривається нових. Відносно правового та соціального захисту молоді то це поняття важко виміряти, все відбувається у межах загальнодержавних програм. Тож доводиться констатувати, погано виконують свої обіцянки БЮТівці.

Партія регіонів - підтримує керівників, які надають можливість працювати молоді у своєму місті, які сміливо залучають до роботи молодих спеціалістів, розвивають і підтримують молодіжні програми.
Наша соціальна політика - …підтримка інвалідів і сиріт.
ПЕРЕДВИБОРЧА ПРОГРАМА ЧЕРНІГІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ЧЕРНІГІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ВІДДІЛЕННЯ ПАРТІЇ РЕГІОНІВ

Дані обіцянки теж важко виміряти, принаймні можна стверджувати, що гучних, чи спеціальних акцій по підтримці «керівників, що надають можливість працювати молоді...» не відбулося. Хоча у принципі можна такими вважати фірми та підприємства, що належать регіоналам. Наприклад «Вена», «Чернігівоблбуд». На багатьох з них працює молодь. І таких є достатньо. Але повторюсь про якісь спеціальні преференції, допомоги «керівникам» чи підприємцям, що беруть на роботу молодь ніхто нічого не чув. Тобто обіцянка виконана частково.

Введемо в школах оздоровче харчування дітей із оплатою по собівартості.
Чернігову - належне фінансування освіти та культури: Забезпечимо бюджетне фінансування шкіл. Закладам освіти - комп'ютерні системи навчання.
Відновимо діяльність позашкільних гуртків, спортивних секцій - вбережемо молодь від пияцтва та наркомани.
Виховання свідомого громадянина, підтримка осередків національної культури та мистецтва - гарантія побудови громадянського суспільства.
Передвиборча програма від чернігівського міського народного блоку Костенка і Плюща.

На жаль харчування у школах відбувається за кошти батьків, окрім початкових класів. Секції та позашкільні секції працюють, навіть відбулася їхня активізація. Але чи має до цього відношення УНП? Відносно підтримки «осередків національної культури»,то дійсно тут «народники» руку доклали, на днях наприклад вони зорганізовують відзначення 350-річчя Конотопської битви. Про комп’ютерні системи, що постали завдяки УНП нечутно.
Таким чином обіцянки виконані частково.

Те, з чим планували боротися
- Занепад шкіл та лікарень
- Занепад моральності особливо серед молоді
Збільшити видатки на утримання і розвиток шкіл, лікарень, дитсадків, закладів культури і спорту.
ПЕРЕДВИБОРЧА ПРОГРАМА БЛОКУ НАТАЛІЇ ВІТРЕНКО «НАРОДНА ОПОЗИЦІЯ» ПРОГРЕСИВНОЇ СОЦІАЛІСТИЧНОЇ ПАРТІЇ УКРАЇНИ ТА ПАРТІЇ «РУСЬКО-УКРАЇНСЬКИЙ СОЮЗ» (РУСЬ)

Для запобігання занепаду шкіл та лікарень, падінню моралі серед молоді ПСПУ начебто нічого не зробила. Хоча були зафіксовані запити депутатів міської ради від даної політичної сили, з питання виділення коштів на «утримання і розвиток шкіл, лікарень, дитсадків, закладів культури і спорту». Проте до якихось радикальних змін не сталося. Виконання обіцянок часткове.

Безкоштовний проїзд для студентів, учнів і пенсіонерів по місту і до присадибних ділянок.
Виділення з бюджету коштів на ремонт шкіл, дитячих садків, лікарень; дахів і під’їздів будинків.
Гарантоване довгострокове пільгове кредитування молоді на придбання житла.
Забезпечення випускників першим робочим місцем.
Відновлення роботи секцій, гуртків, дитячих спортивних майданчиків. Виховати здорове молоде покоління.
ПЕРЕДВИБОРЧА ПРОГРАМА СОЦІАЛІСТИЧНОЇ ПАРТІЇ УКРАЇНИ

За оцінками Головного управління статистики Чернігівської області близько 10% молоді вважається безробітною. Причини зареєстрованого безробіття – це неможливість знайти роботу після закінчення навчальних закладів, звільнення з армії, недостатня кількість або відсутність робочих місць та вакантних посад. Про секції повторюватися не буду. Ремонт шкіл ти дитсадків вирішуються періодичними «наскоками» пана М. Рудьковського. Про проїзд та кредитування молоді, можна поставити точну оцінку –незадовільно!
Таким чином СПУ переважно не виконала своїх передвиборчих обіцянок.

Створити місцевий Фонд соціального житла. «Збільшити кредитування житлового будівництва для молоді;
Створення механізмів:
- Підвищення фінансової підтримки малозабезпечених родин, сиріт;
- Сприяння відкриттю родинних дитячих будинків;
- Збільшення персональних стипендій для творчої молоді
ПЕРЕДВИБОРЧА ПРОГРАМА ЧЕРНІГІВСЬКИЙ МІСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ «ВИБОРЧОГО БЛОКУ ЧЕРНІГІВСЬКИХ ОБЛАСНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ПОЛІТИЧНИХ ПАРТІЙ «НАША УКРАЇНА»: ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ «НАРОДНИЙ СОЮЗ НАША УКРАЇНА», НАРОДНИЙ РУХ УКРАЇНИ»

Що ми сказали про СПУ, можна сказати і про «нашистів», тільки більш гостро. Взагалі нічого не роблять. Обіцянки-цяцянки.

Програма підтримки молоді, реальна фінансова допомога молодим сім’ям на виховання дітей.
ПЕРЕДВИБОРЧА ПРОГРАМА ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПАРТІЇ «ВІЧЕ»

Про діяльність партії «Віче» можна сказати наступним чином – говорили-балакали, сіли та й заплакали. Виконати навіть не намагаються. Програма лише засіб потрапити до міськради. Щоправда пані Покаржевська, у минулі роки працювала у царині молодіжної політики, і досить плідно. Але не як представник «Віче», а як громадський дяч.

Комуністи в міських і районних в МІСТІ РАДАХ БУДУТЬ ПРОВОДИТЬ В ЖИТТЯ НАРОДНОЇ програми:
- дітям - турботу, увагу і ліквідацію безпритульності;
- молоді - безкоштовне навчання, робоче місце, доступне житло;
- жінкам - постійну турботу, забезпечення робочими місцями: матерів-одиночок, матерів з дітьми, багатодітних матерів;
Виконання цих завдань дозволить:
- молоді отримувати спеціальність, перше робоче місце, житло;
- знизити оплату за утримання дітей в дошкільних закладах, школярам молодших класів безкоштовні сніданки;
ПЕРЕДВИБОРЧА ПРОГРАМА ЧЕРНІГІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ КОМУНІСТИЧНОЇ ПАРТІЇ УКРАЇНИ

«Дітям –морозиво, жінкам-квіти» можна дописати до цієї програми. Пункти не виконані, але хоча б виконати їх намагалися. За це їм і оцінка, майже задовільно.

А тепер давайте розглянемо обіцянки нашого міського голови.
Під час передвиборчої кампанії у листопаді 2006 року діючий міський голова Олександр Соколов обіцяє виборцям:
У сфері вирішення проблеми житлового та
земельного фондів.
- зробити доступними квартири для молодих сімей шляхом зменшення ставок кредитів на житло в 2-3 рази.
Охорона здоров'я та освіта:
- покращити матеріально-технічної бази навчальних закладів;
- забезпечити ефективне впровадження заходів по боротьбі з корупцією у навчальних закладах Чернігова.

По-першій обіцянці «не виконано», по наступних нібито намагався. Хоч як мер планував боротися з корупцією, адже це не його компетенція? Хоч з покращенням матеріально-технічної бази навчальних закладів ніби не погано. Оцінка задовільно, можна працювати й краще.
Підсумок наступний, від обіцянок руки не болять.

Олександр ЯСЕНЧУК

Використано матеріали http://pik.cn.ua






Коментарі (0)
avatar