реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Ріпак лідирує

Під урожай 2009р. в області посіяно сільськогосподарських культур на площі 1022 тис.га, із них 78% засіяли сільськогосподарські підприємства. Порівняно з 2008р. загальна посівна площа зменшилася на 3%.
Більша частина зайнятих посівами площ, а це 658 тис.га, відведена під зернові культури. У загальній площі зернових культур 39% припадає на озимі, під якими зайнято 257 тис.га. Площа ярих зернових культур становила 401 тис.га.
Більше, ніж торік, посіяно пшениці ярої, ячменю, зернобобових культур. Проте зменшилася площа проса, вівса, кукурудзи на зерно, гречки.
У групі технічних культур значно зросли площі під ріпаком (майже на третину більше, ніж торік) та трохи більше посіяно соняшника на зерно (на 2%). Водночас на 40% скоротилися площі під такою важливою культурою як цукрові буряки (фабричні), яких посіяно 6 тис.га.
Картоплі посаджено на площі 83 тис.га, овочів – 11 тис.га. Основними товаровиробниками цих видів рослинницької продукції є господарства населення. У них зосереджено 95% посівних площ картоплі та 96% – овочів.

Заступник начальника
Головного управління статистики у Чернігівській області Г.І.Соловйов






Коментарі (0)
avatar