реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

У Чернігові відзначатимуть річницю перемоги української зброї

1 липня о 17.00 в Чернігівському літературно-меморіальному музеї імені М.Коцюбинського відбудеться урочистий вечір з нагоди 350-ї річниці перемоги військ під командуванням українського гетьмана Івана Виговського в Конотопській битві. Участь у заході візьмуть відомі історики Чернігівщини, публіцисти, представники громадських організацій та духовенства. Ініціатором проведення вечора виступає обласна організація Української народної партії.

На державному рівні заходи з нагоди 350-ї річниці Конотопської битви проходять на виконання Указу Президента України № 207/2008 «Про відзначення 350-річчя перемоги війська під проводом гетьмана України Івана Виговського у Конотопській битві»

«Конотопська битва - одна з найбільших перемог української зброї. Вона стала визначною подією в історії нашої боротьби за державність. Українці в ті буремні роки обстоювали своє право проводити самостійну зовнішню й внутрішню політику, організовувати життя на основі традиційних для України демократичних, європейських за духом цінностей.» - йдеться на офіційному веб-порталі Президента.
Обласна організація УНП запрошує всіх бажаючих взяти участь в урочистому вечорі.

Ігор ЛЕВЕНОК






Коментарі (0)
avatar