реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

На часі. Не застрахувався — не поїдеш!

У зв’язку з внесенням змін до Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно–правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» водії транспорту зобов’язані мати при собі страховий поліс (сертифікат).
Цей документ пред’являється працівникам Державтоінспекції під час проведення державного технічного огляду, реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів, а також при складанні протоколів щодо порушень правил дорожнього руху.
Що це за вид страхування ?
Цей вид обов’язкового страхування спрямований на забезпечення компенсації шкоди, заподіяної життю, здоров’ю та майну третіх осіб – потерпілих внаслідок експлуатації наземних транспортних засобів на території України.
Страхується не автомобіль, а відповідальність його власника (водія) за шкоду, яку він може спричинити іншим учасникам дорожнього руху – третім особам – внаслідок дорожньо–транспортної пригоди.
Хто звільняється від цього виду обов’язкового страхування?
Учасники бойових дій, інваліди 1 групи, інваліди війни – за умови керування власним транспортним засобом, а також особи, що керують транспортним засобом, який належить інваліду 1 групи, у його присутності.
Працівниками Державтоінспекції області з початку року за порушення таких вимог на водіїв складено більше 400 адміністративних протоколів. Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 425 до 850 гривень.

Сергій БОРЗДИЙ,
інспектор сектору зв’язків з громадськістю
відділу Державтоінспекції в Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar