реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Довженко. Десна. «Сіверщина». ФОТОрепортаж

Уже традиція: помітні події в своїй історії «Сіверщина» відзначає культурними подіями. На день газети — редакція у Батурині, цього разу — у Сосниці.

Довженкова хата зустріла спокоєм і згадкою про косаря, про діда на погребиці, про ковганку і узори рушників. Шкода, що нема городу, щоб уявити Довженкову бабу, яка так смачно лаялася про моркву, повисмикувану малим Сашком…

Пором через Десну — рідкісне явище. Заправляє ним Олег Ясинський (він же — засновник газети «Час»), та цього разу перетяг нас Олександр Ясенчук. Редактор, як завжди, керував…

Юшка на лівому березі Десни з судака, ляща та іншої риби, заправлена салом (українська юшка, що й казати!), — смакота.

«Благословенна будь, моя незаймана дівице Десно!» — хтозна, чи згадувалися «сіверянам» ці довженкові слова, але більшість охолодилася її водицею.

І, як кожна подія у «Сіверщині», ця також має серйозне навантаження: на березі Десни керівниками Інтернет-видання «Високий Вал», газет «Час» та «Сіверщина» ухвалено рішення про утворення Асоціації чернігівських медіа.

Для чого? Ліна Костенко: «Людям голови захаращують мотлохом. З преси, радіо, телебачення сиплеться філологічно й морально не решетована продукція». Наші медіа поділяють цю тривогу і об’єднуються для відстоювання моральної журналістики. З Богом!


























Коментарі (0)
avatar