реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

МІЛІЦЕЙСЬКА АНТИКРИЗОВА НАРАДА

В Міністерстві внутрішніх справ України відбулася нарада із заступниками начальників обласних підрозділів МВС - керівниками міліції громадської безпеки. Підсумки цієї наради підбив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Для безпеки громадян

За словами міністра, упродовж цього року вживалися відповідні заходи щодо можливості поліпшення служби в умовах економічної кризи, а саме — шляхів мінімізації вуличної злочинності.
— Березень, лютий та квітень були найнапруженішими місяцями для працівників міліції, — зазначив Юрій Луценко. — Адже тоді існувала загроза зростання рівня злочинності, як в середині 90-х років. Загострення криміногенної ситуації, як прогнозували деякі експерти, завдяки посиленню роботи міліції не відбулося. Міністерство внутрішніх справ зробило все можливе, щоб гарантувати спокій наших співвітчизників.

Міліція повинна працювати не на статистику

Протягом п'яти місяців цього року спостерігалося зменшення кількості злочинів загальнокримінальної спрямованості приблизно на 5%.
Так, за словами Юрія Луценка, дільничні розглядають кожну другу заяву, яка надійшла до органів внутрішніх справ. Також завдяки активізації профілактичної роботи з криміногенними особами і, в першу чергу, з раніше судимими, загалом у державі зменшилася кількість злочинів, вчиненими особами, які раніше вчиняли злочини.
З нагоди професійного свята – Дня дільничного інспектора міліції Юрій Луценко акцентував свою увагу на необхідності створення належних умов для їх роботи - забезпечити транспортом, службовими приміщеннями, житлом, спецзасобами та форменим одягом.
Крім того, міністр зазначив, що міліція, перш за все, працює для безпеки народу, а не для показників у роботі.
— Жодної уваги «процентоманії», — підкреслив Юрій Луценко. — Потрібно працювати на результат, а не на цифри.

Чи безпечно жити на селі?

Водночас вразливою ділянкою в роботі міліції ще залишається правопорядок на селі. Загалом у державі наразі понад 13,8 тисяч дільничних. З них майже половина обслуговують сільську місцевість. Крім того, допомогу дільничним інспекторам міліції у сільській місцевості надають дванадцять тисяч громадських помічників. За словами Юрія Луценка, ці працівники вносять вагомий внесок у боротьбу зі злочинністю. Спираючись на підтримку громадськості, дільничні розкривають майже кожен третій злочин.
Можна констатувати, що наразі поліпшилася ситуація і щодо гарантування безпеки найбільш беззахисних верств населення - пенсіонерів. Міністр вкотре звернув увагу керівників на необхідність посилення захисту людей похилого віку.

Борис КОНОВЧЕНКО,
головний спеціаліст
відділу зв’язків з громадськістю
УМВС України в Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar