реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Невже у ПТУ лохи? А може вони зїжджають "на дурня"?

У закладах профтехосвіти Чернігівщини кількість порушень фінансової дисципліни збільшується. Таку тривожну тенденцію відстежили спеціалісти контрольно-ревізійного управління, здійснивши ревізії в кількох закладах професійно-технічної освіти Чернігівської області за період 2007 — 2008 рр. Порівняно з попереднім періодом суми порушень зросли майже в 2,5 раза.

За результатами проведених контрольних заходів ревізори виявили порушень на загальну суму 2 мільйони 652 тисяч гривень. У тому числі недотримання фінансових ресурсів становили 124 тис. грн., а операції з ресурсами, що призвели до їхніх втрат — 988 тис. грн.

Так, у Чернігівському ліцеї залізничного транспорту безоплатно надавалися послуги з проживання в гуртожитку. Таким чином, ліцей недоотримав власних доходів спеціального фонду в сумі 121 тис. грн. Ще 5,5 тис. грн. він втратив, надаючи в оренду обладнання їдальні без відповідної оплати.

Факти порушень при нарахуванні зарплати та виплати стипендій, як з’ясувалося, також непоодинокі. Зокрема, у Дігтярівському професійному та Куликівському аграрних ліцеях виплатили зайвої стипендії відповідно на 120 тис. грн. і 250 тис. грн., в Чернігівському ліцеї залізничного транспорту — на 67 тис. грн., в Щорському професійному ліцеї лісового господарства — на 17 тис. грн. А в Чернігівському професійному ліцеї деревообробної промисловості в порушення законодавства провели виплату матеріальної допомоги та премій на 28 тис. грн.

Дігтярівський професійний аграрний ліцей без рішення Кабміну України вирішив за можливе списати нерухоме майно своєї ліквідованої Талалаївської філії на суму 586 тис. грн. і, таким чином, порушив Закон України «Про передачу об’єктів права державної і комунальної власності». А взявши на облік земельну ділянку вартістю 1 млн. 240 тис. грн. без акту на право постійного користування, порушив Земельний Кодекс України.

За результатами контрольних заходів на посадових осіб закладів профтехосвіти було складено 12 протоколів про адміністративне правопорушення за ст. 164-2. Керівникам навчальних закладів направлені обов’язкові вимоги щодо усунення встановлених порушень фінансової дисципліни. Крім того, про результати ревізій КРУ проінформувало правоохоронні органи.

Сергій НІКІТЧЕНКО,
перший заступник начальника управління КРУ в Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar