реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Боротьба з незаконним обігом підакцизних товарів

Завдяки податкам держава має можливість накопичувати і зосереджувати матеріально-фінансові ресурси, необхідні для її функціонування: управління суспільними справами, підтримка громадського правопорядку, проведення необхідної суспільству господарської діяльності, вирішення різноманітних соціальних проблем і питань духовно-культурного життя, оборони країни.
Завжди актуальною була проблема не лише збору податків, а і раціонального їх використання.
Серед основних принципів, якими керуються нині працівники податкової міліції, - паритет відносин із платниками податків з точки зору поваги до закону.
Податкова міліція міста активно працює над ліквідацією тіньової економіки та збільшенням надходжень коштів до бюджету .
Один із важливих і досить об’ємних напрямків роботи – боротьба з нелегальним обігом підакцизних товарів.
Загальновідомо, що тіньовий горілчаний бізнес приносить спритним ділкам надприбутки, і тому він реально конкурує з легальним бізнесом, внаслідок чого держава втрачає значні кошти, які так необхідні для соціальних та інших потреб держави.
До речі, вже поточного року працівниками податкової міліції міста Чернігова знешкоджено підпільний цех з виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв. А загалом з незаконного обігу вилучено 8146 літрів фальсифікованих алкогольних напоїв, 10000 літрів спирту, 11725 пачок цигарок, 26 гральних автоматів та інших товарів на загальну суму понад 1,6 млн. грн. З початком літнього сезону вилучено 4 пивні палатки, які працювали без відповідних документів.
Закінчено розслідування та до суду направлено 5 кримінальних справ.
Податківці наполегливо працюють і над тим, щоб домінуючим принципом наповнення бюджету стала добровільна сплата податків.
„Наші зусилля зосереджено на тіньовому бізнесі, адже це той потенціальний ресурс, який допомагає податківцям мобілізувати у доходах держави кошти, що повинні були туди потрапити”, - зауважив начальник відділення боротьби з незаконним обігом підакцизних товарів В’ячеслав Буренко. „Хочу запевнити, що працівники податкової міліції і надалі стоятимуть на сторожі інтересів держави і її громадян”, - добавив він.
Так, значна увага приділяється проведенню профілактичних заходів, спрямованих на попередження правопорушень, аби нечесні ділки усвідомили, що нестимуть сувору відповідальність за порушення законів.
Тому і взаємовідносини з платниками податків розвиваються в напрямку налагодження партнерства та зменшення втручання в їх господарську діяльність.
Підготувала Ірина Берегова, ДПІ у м. Чернігові





Коментарі (0)
avatar