реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Француз винним себе не визнав

Редакція нашої газети після вироку голові Козелецької районної державної адміністрації Володмиру Французу та його брату Віктору за звинуваченням у хабарі зв’язалась телефоном з дружиною Володимира Івановича Француза Ніною Олексіївною, котра, як і раніше, мешкає в місті Острі. Всі ці майже два роки, як Володимир Іванович за ґратами, і майже півтора роки судового процесу Ніна Олексіївна підтримувала чоловіка, як могла, бувала на судових засіданнях. Ось її коментар.

— Ніно Олексіївно, говорять, що Володимир Іванович у суді визнав себе винним у пред’явленому звинуваченні — в хабарництві?

— Ні. Володимир Іванович категорично заперечив це звинувачення, не визнав себе винним у скоєнні злочину, в якому його звинувачують, тобто в отриманні хабара. Єдине він визнав, що був посередником при купівлі-продажу землі. Але це ніяк не «тягне» на кримінал, а щонайбільше може трактуватися як службове упущення.

(Йдеться про те, що Володимир Француз заявив: він був посередником при купівлі киянином, який фігурує в кримінальній справі як хабародавець, і братом Віктором Французом, коли киянин купував ділянку землі, що належить дружині Віктора — ред.)

— Володимир Іванович подає апеляцію на вирок суду?
— Так, подає.

— Що Вас особливо вразило у рішенні суду?
— Коли суддя читав вирок, то це практично дослівно було повторенням звинувачувального висновку слідства, яке вела обласна прокуратура. А ще і я, і чоловік просто шоковані суворістю вироку: 9 років позбавлення волі (суворого режиму), з конфіскацією майна.

— Що саме збираються конфісковувати — може, вашу квартиру в Острі?
— Не знаю, що вони збираються конфісковувати.

Підготував Петро АНТОНЕНКО






Коментарі (0)
avatar