реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Щорс та Голлівуд

6 червня 1895 року народився у Щорсі, військовий командир Червоної армії, часів громадянської війни Микола Щорс. Віе був білорусом за аціональністю, і його називали "українським Чапаєвим". Часи змінилися, ідеологічна напруга спала. Спитайте у чернігівської молоді.
- Хто такий Щорс?
Вона точно не відповість. Проте є вулиця ім. Щорса, є й кінотеатр ім. Щорса.
Саме тут органічно поєднується більшовицький командар та Джейсон Стетхем
Олександр ЯСЕНЧУК





Коментарі (1)
avatar
1
Якщо йти за фактами історії, то, наприклад, вул.Воздвиженську в місті Ніжині перейменували ще у 1921 році, місто Сновськ - у 1935 році, а фільм "Щорс" зняли тільки у 1939 році.
Щорс був "розкрученим героєм громадянської війни", завдяки ветеранам 44-ї стрілецької дивізії та його дружині Фрумі Хайкіній (Ростова), ще у 20-х роках минулого століття, ще до появи фільму О.Довженка "Щорс", дійсно створеного за вказівкою Й.Сталіна.
А комдіва, до речі ерзю-чуваша за національністю, В.Чепаєва(тому що підписувався як "Чепаев") "розкрутили", як героя В.Чапаєва, в першу чергу, завдяки кінофільму "Чапаев", що вийшов за романом комісара Фурманова на екрани у 1934 році .
Тож хиба не Щорс - "український Чапаєв", а В.Чапаєв - "російський ЩОРС"?
Це більш відповідає історичний правді.
Невже власна меншовартість хохлів не дозволяє в голос сказати правду ?
До речі, загинули прототипи цих легендарних більшовистських героїв громадянської майже одночасно при підозрілих обставинах: 30 серпня - М.Щорс, 5 вересня 1919 року - В.Чепаєв.
Якщо М.Щорсу в потилицю вистрелив цензор-контролер "Военно-цензурного отдела Реввоенсовета 10-й армии" Павел Самуилович Танхиль-Танхилевич і його поховали через це аж у Самарі, то начдив В.Чепаєв начебто безслідно зник у річці Урал.
P.S.
Э́рзя (эрзя́не, эрз. Эрзят) — фи́нно-уго́рский народ. Язык — эрзя́нский финно-волжской подгруппы уральской семьи. Эрзяне проживают в бассейне рек Мокша и Сура, а также Волги и Белой. Русские и соседние народы называют эрзян (так же, как и мокшан) мордвой, но сами эрзяне этим словом себя не называют. Родственние народи : Мокшане, Марийцы, Мещёра, Меря, Мурома, Удмурты, Карелы, Коми, Зыряне, Ханты, Манси, Финны, Эстонцы,Эрзя этимологически восходит к иранско-сарматской лексике (arsan — самец, мужчина, герой).
"Векипедия".
avatar