реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Вирок для Французів

Майже два роки відсидів без вироку суду за гратами голова Козелецької районної державної адміністрації Володимир Француз за підозрою в отриманні хабаря в особливо крупних розмірах. Тепер сидить законно -- нарешті суд виніс вирок, яким визнав винним його і брата Віктора -- підприємця в хабарництві.
Володимиру Французу суд "впаяв" 9 років з конфіскацією майна. Брата Віктора заарештували в залі суду -- він був на підписці про невиїзд. Прохання родичів дозволити Віктору Французу відзначити з дітьми випускний у школі на суд враження не справили. А Володимир Француз в ув"язненні став дідом -- нащадка він так і не міг потримати на руках...

Довгооочікуваний вирок винесено на фоні, м"яко кажучи, дивної відставки обласного прокурора, якого В.Француз і звинувачував не тільки в організації "операції з хабарем", але й у вимаганні земельних ділянок на березі Київського водосховища. Про це неодноразово писала газета "Сіверщина" -- особливо великий розголос і невдоволення прокуратури викликала публікація листа Володимира Француза із СІЗО. Там він писав:" Це -- їхня помста за нашу толерантність!". Анатолій Василевський зараз проходить стадію "дослідчого вивчення" на предмет зловживань владою --і то на вимогу столичної Служби безпеки України, працівники якої і "засвітили" самого прокурора з хабарем.

Володимир Француз -- давній борець із комуністичною системою, яку і зараз вважає при владі. Саму ж справу він постійно називав помстою за принциповість.

Продовження теми -- в наступному випуску газети "Сіверщина". Передплата -- по всій Україні! Придбати можна спробувати (якщо вдасться!) у кіосках Чернігова та області.






Коментарі (0)
avatar