реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

ВРУ Литвина: НРУ за перебудову комсомолу не товариш

5 червня 2009 року за 2 години 31 хв. до результативного голосування про відставку Юрія Єханурова з посади Міністра оборони України відбулося знакове, на мою думку, поіменне голосування про включення до порядку денного(!) проекту Постанови про відзначення 20-річча створення НРУ за перебудову. Ось підсумки голосування: «За» - 214, «Проти» - 3, «Утрималося»- 0.
Фракція Партії регіонів: «За» - 2. Це - заступник голови РУХу у 1990-1998рр. - Лавринович О.В. та львів’янин Писарчук П.І. Не голосувало – 170. Відсутні три нардепа.
Фракція БЮТ: «За» - 152, «Проти» - 0, «Утрималося» - 0. Не голосували три нардепа. Це - головний юрист БЮТ Портнов А.В., головний борець з мафією Григорій Омельченко і міліардер Жеваго К.В.
Фракція НУ-НС: «За» - 60, «Проти» - 0, «Утрималося» - 0. Не голосували три нардепа. Це – голова меджлісу кримсько-татарського народу Мустафа Джемілєв, який, як не парадоксально, був нардепом у 1998-2002рр. по партійному списку НРУ, а з 2002 р. є нардепом по квоті цієї партії у блоці НУ. Не голосував і постійний учасник телешоу, фінансовий спонсор акції «Майдан-2004», «бізнесмен-самооборонець»Давид Жванія та … Кулаков К.Б.
Чомусь аж дев’ять нардепів від НУ-НС чи їх карток для голосування були відсутні під час голосування, в. т. ч. картки «самооборонця», одного з організаторів голодування студентів у 1990 році Олеся Донія, «пориста» Владислава Каськіва та, мабуть, зайнятого своєю виборчою кампанією Яценюка А.П.
Фракція комуністів голосувала, як завжди, одностайно: «За» - 0, «Проти» - 3. Це – «телезірка» геть чи не усіх політичних шоу, львівський полум’яний комуніст Голуб О.В., а також його партійні товариші Найдьонов А.М. і Храпов С.А. Просто не голосували 24 комуніста.
Фракція блоку Литвина була ще більш одностайною. Усі нардепи, крім самого «миротворця» Литвина В.М., який не голосував, у кількості 19 були відсутні під час голосування, тобто одностайно(!?) витягли свої картки для голосування. Мабуть, їх керманич вирішив не ризикувати і дав відповідну команду.
Нагадаю, що 1 квітня 2009 року аж 251 нардепів: 150 регіоналів, 53 БЮТівця, усі 27 комуністів, а також, звісно, усі 20 литвинівців разом з «примкнувши» до них Шемчуком В.В. з НУ-НСу, 1970 р.н., до обрання нардепом заступник Генерального прокурора України - прокурор Автономної Республіки Крим, проголосували за Постанову ВРУ про святкування 26 червня цього року 90-ї річниці в з дня народження комсомолу України.
Невже, треба чекати ще 70 років, щоб українці навчилися обирати український парламент ?

Сергій Соломаха





Коментарі (0)
avatar