реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

У Чернігові малювали, вирізали, ліпили, вишивали податки

«Головною метою конкурсу дитячої творчості є формування податкової культури у підростаючого покоління, утвердження в суспільстві ідеології добровільної сплати податків», - зазначив Віктор Тканко, заступник начальника ДПІ у м. Чернігові під час урочистої церемонії вручення дипломів, подарунків переможцям І етапу Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Податки очима дітей - 2009».
Виховання у нашої молоді майбутніх платників податків податкової культури, це цілком реальна справа. Втім, навчати школярів не так вже й просто, а тим більше такій складній темі, як оподаткування. Тому проведення конкурсу на податкову тематику - це своєрідний підхід до вирішення цієї проблеми.
В організації проведення конкурсу та оцінці робіт взяли участь податківці, представники творчих організацій та засобів масової інформації.
Роботи на податкову тематику цього року малювали, творили та писали понад 100 учасників –юних талантів та обдарувань Чернігова.
У конкурсі на кращий малюнок переможцями першої (наймолодшої) категорії стали: I- місце - Пушенко Діана за малюнок “На воле я пасуся без тревоги, ведь заплатила все свои налоги”; II-місце – Сергієнко Маша за малюнок “Ох нелегкая у нас робота”; ІІІ-е місце – Савченко Владислав за малюнок “Сплати податки – будеш у достатку”.
У другій категорії переможцями стали – Коптіль Тетяна, Радус Крістіна, Тимошенко Антон.
У третій віковій категорії кращими були визначені Гречка Олексій, Неделюк Марія, Шавро Наталія.
Майстерністю в декоративно-прикладному мистецтві подивували журі семирічна Гузієнко Вікторія, яка зробила вишивку „Забезпечимо світло у вікні держави” та Алєйнік Катерина плетіння бісером „Танцюй, козаче, - податки сплачено!”, також Биховець Анастасія – „Галявина податків”, м’яка іграшка, Мікрюкова Валерія, Литовченко Сніжана, Джума Сергій, Севастьянов Владислав, Корнієнко Роман.
А робота Стрижака Андрія – скриня „Наповнимо податками державну скарбницю” (дерево різьблення) була направлена для участі у Всеукраїнському етапі конкурсу до ДПА України.
Справжніми літераторами визнано Селюченко Ірину, Пащенка Ігоря, Новікова Олександра.
Крім того, було визначено переможців і у номінаціях: “За оригінальність розкриття теми”, “За старанність” тощо.
Дітей також привітав голова обласної літературної студії для дітей та молоді при Обласному центрі соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, член Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України Сергій Дзюба, який входить до складу журі.
Усіх учасників конкурсу без винятку було нагороджено не лише дипломами від ДПІ у м. Чернігові та грамотами від Всеукраїнської бухгалтерської професійної газети “Все про бухгалтерський облік”, але і солодощами від кондитерської фабрики „Стріла”, ТОВ „Пава”, ВАТ „Ясен”, ТОВ „Наша булочка”, ТОВ „Нивки”. А працівники ВАТ „Базис” підготували запрошення для дітлахів скуштувати найкращу піцу у місті у своїх закладах.
Як відомо, життєві цінності формуються ще в дитинстві. Тому цілком реально, що в майбутньому школярі, які сьогодні з таким захопленням у власних творчих роботах відображають актуальну соціально-економічну тематику, стануть законослухняними платниками податків.
Місцеві податківці переконані, що це ще один спосіб ненав’язливо прищеплювати дітям податкову культуру і водночас розвивати у дітей творчі здібності.
Конкурс „Податки очима дітей - 2009” завершився.
Але ... конкурс „Податки очима дітей - 2010” стартував!
Підготувала Ірина Берегова, ДПІ у м. Чернігові





Коментарі (0)
avatar