реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Затамповано 556 артезіанських свердловин

Вчергове на календарі 5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища.
З цієї нагоди хочеться, щоб ми всі згадали, що живемо на одній планеті і ймення її – Земля. Забруднюючи оточуючий світ, ми, в першу чергу, шкодимо собі, забираємо у прийдешніх поколінь змогу жити в оточенні густих лісів, широких чистих рік, прозорого повітря.
Прийшов час нарешті задуматися над питанням збереження довкілля. Кожен для себе повинен знайти шляхи, для його покращання. Можливо, хтось відмовиться сьогодні від поїздки транспорті, хтось прибере сміття в своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів. Недаремно ж у далекому 1972 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 5 червня Всесвітнім днем охорони навколишнього природного середовища. Метою його проведення було поглиблення усвідомлення суспільством необхідності зберігати й покращувати довкілля. Вибір цієї дати зумовлений тим, що у цей день відкрилася Конференція ООН з проблем середовища, яке оточує людину. 5 червня вважається одним з найбільш важливих подій в екологічному календарі й відзначається щорічно більш ніж у 100 країнах світу
Вже давно відомо, що сучасний екологічний стан в країні – це «прихована криза», яка може стати на заваді економічного розвитку та інтеграції України в світову спільноту. Для подолання цієї ситуації в Чернігівській області реалізуються екологічні програми національного і регіонального рівня, визначено перелік найбільших підприємств-забруднювачів довкілля, здійснюється впровадження природоохоронних заходів, які позитивно вплине на покращання екологічної ситуації в області.
Протягом останніх років, за сприяння Держуправління вдалося затампонувати 566 недіючих артезіанських свердловин, які були потенційними джерелами забруднення підземних водоносних горизонтів, утилізувати майже 170 тонн заборонених та непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин. За рахунок коштів обласного та державного фондів охорони навколишнього природного середовища проведено реконструкцію ряду очисних споруд, що дало змогу зменшити їх негативних вплив на поверхневі водні об’єкти. Здійснювалися і інші заходи, спрямовані на збереження та покращання довкілля.
З нагоди цього дня хотілося б привітати всіх природоохоронців Чернігівщини з їх професійним святом і побажати сил, наснаги та вагомих здобутків на ниві збереження оточуючого світу.

Джерело інформації: Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю. Орхуський центр Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar