реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Їхали ведмеді, на велосипеді...

За даними опитування, проведеного органами державної статистики, кожне сьоме домогосподарство області має у своєму користуванні автомобіль повідомила "Сіверщину" перший заступник начальника Головного управління статистики Чернігівської області Катерина Свистун.. У порівнянні з іншими областями України автомобілів ми маємо найменше (після Івано-Франківської та Волинської областей). Переважна більшість із них (82%) – імпортні.
Близько 8% домогосподарств області володіють мопедами та 6,4% – мотоциклами. Це вдвічі більше, ніж у цілому в країні. Забезпеченість мопедами впродовж останніх двох років зросла у п’ять разів, мотоциклами – в півтора раза.
Кожне друге домогосподарство області має велосипед (в 1,5 раза більше, ніж у цілому в країні). Така велика кількість малих транспортних засобів пов’язана зі значними розмірами території Чернігівської області, великими відстанями між населеними пунктами та поганим транспортним сполученням.
Дві третини автомобілів та майже стільки ж велосипедів старі, експлуатуються більше 10 років.
З транспортних засобів в останні роки найбільше куплено велосипедів та автомобілів: 27,6% домогосподарств, які мають велосипеди, та більше чверті домогосподарств, що володіють автомобілями, придбали їх в останні 5 років.





Коментарі (0)
avatar