реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Шнурок для прем‘єрки

4 червня о 16:00 біля Кабінету Міністрів України (вул.Грушевського 12/2) ВМГО «Студентська платформа» та інші молодіжні і студентські організації проведуть акцію протесту проти комерціалізації освіти.

Студенти вимагають скасувати прийняті постанови та розпорядження, котрі дозволяють вводити плату за цілий ряд послуг у вузах, зменшення державного замовлення, ліквідації кількох спеціальностей та спробу невиплати стипендії за одну «трійку».

- Постанови №369 і №133 та розпорядження №416-р Кабінету Міністрів передбачають дозвіл вузам запроваджувати оплату за усі пропущені студентами практичні, лабораторні та семінарські заняття, за доступу до Інтернету, за вчасно не здані в бібліотеку книжки тощо. Цей дозвіл оформлений як набір нових платних послуг. Це фактично узаконення корупції та зловживань у вищій освіті.

- Уряд має план скоротити кількість бюджетних місць на 10-50%.

- Крім того студенти протестуватимуть проти намірів Міністерства освіти і науки позбавляти стипендії всіх, хто за результатами семестру матиме хоча б одну “трійку”. На думку студентів, такі освітянські ініціативи Кабміну в часи “розквіту“ фінансово-економічної кризи особливо сильно загрожують збільшенням рівня корупції у сфері освіти та зростанням злочинності серед молоді.

Під час акції будуть розіграні числені театралізовані перфоманси, зокрема студенти планують передати особисто прем‘єрці шовковий шнурок в знак «останнього попередження».

Подібні акції пройдуть у більшості обласних центрів України.

У разі продовження систематичних спроб обмежити права студентів, узаконити корупцію студенти вимагатимуть відставки антистудентського міністра освіти і науки І.Вакарчука та несправедливої прем‘єрки Ю.Тимошенко.

-----
Прес-служба ВМГО «Студентська платформа»






Коментарі (0)
avatar