реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

На Сіверщині найменше домотехніки

У жовтні 2008р. органами державної статистики було проведено вибіркове опитування членів домогосподарств, які приймають участь в обстеженні умов життя, щодо наявності в домогосподарствах товарів тривалого користування повідомила "Сіверщину" перший заступник начальника Головного управління статистики Чернігівської області Катерина Свистун.
За даними опитування 91% домогосподарств Чернігівської області мають холодильники, 90% – електропраски, 85% – телевізори кольорові, 56% – пральні машини, 55% – пилососи, 23% – програвачі СД-дисків та мікрохвильові печі, 17% – магнітофони.
Серед областей Полісся та України в цілому Чернігівщина має найменше холодильників, морозильників, пральних машин, пилососів, кольорових телевізорів, електропрасок, відеомагнітофонів, фотоапаратів та кухонних комбайнів. У той же час у домогосподарствах Чернігівської області найбільше телевізорів чорно-білих, більшість яких старі, куплені більше десяти років тому.
Опитування показало, що протягом двох останніх років у домогосподарствах області у 8 разів зросла кількість супутникових антен, у 3 рази – мікрохвильових печей, морозильників, у 2,3 раза – програвачів CD- дисків, в 1,8 раза – комп’ютерів, в 1,7 раза – відеокамер та мобільних телефонів. У той же час, стало менше в користуванні відеомагнітофонів та чорно-білих телевізорів.
Переважна більшість товарів тривалого користування, якими володіють домогосподарства Чернігівської області, є імпортними: 100% мобільних телефонів, швейних машин та відеомагнітофонів, 93,3% фотоапаратів, 89% телевізорів кольорових, 74,4% пилососів, 70,5% магнітофонів, 67,5% пральних машин. Телевізори чорно-білі, у своїй більшості, куплено та вироблено в Україні (75,2%).
Більшість швейних машин, чорно-білих телевізорів, холодильників, магнітофонів експлуатуються більше 10 років. З нових товарів найбільше в користуванні мобільних телефонів, пилососів, телевізорів кольорових, фотоапаратів.





Коментарі (0)
avatar