реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Геноцид козацтва як предтеча голодомору !

24 січня 1919 р. оргбюро ЦК РКП(б) ухвалило директиву про розкозачування.
Й.Сталін на VII з’їзді РКП(б) у 1919 р. назвав козацтво «одвічним знаряддям російського імперіалізму».
Л.Троцький, пояснюючи рядовим комуністам тактику більшовиків, писав:
«Козаки — єдина частина російської нації, здатна до самоорганізації. З цієї причини вони повинні бути знищені поголовно. Це свого роду зоологічне середовище, не більше того. Очисне полум’я має пройти по всьому Дону й на всіх нагнати страх і майже релігійний жах. Нехай останні їх рештки, наче євангельські свині, будуть скинуті в Чорне море».
Донбюро РКП(б) (Ростов-на-Дону) 8 квітня 1919 р. ухвалило резолюцію, в якій, зокрема, зазначалося:
«Все це ставить нагальним завданням питання повного, швидкого, рішучого знищення козацтва як особливої економічної групи, руйнування його господарських підвалин, фізичного знищення козачого чиновництва та офіцерства, взагалі — всіх верхів козацтва, активно контрреволюційних, розпорошення і знешкодження рядового козацтва та формальної ліквідації козацтва».
«Український феномен» Юрій СОБОЛЄВ,
газета «Дзеркало тижня» №17 і № 18 травень 2009 р.

Відповідно до Конвенції ООН «Про запобігання злочинові геноцид та покарання за нього» від 9 грудня 1948р., ратифікованої УРСР 22 липня 1954 року, в Кримінальному Кодексі України є:
Стаття 442. Геноцид
1. Геноцид, тобто діяння, умисно вчинене з метою повного або часткового знищення будь-якої національної, етнічної, расової чи релігійної групи шляхом позбавлення життя членів такої групи чи заподіяння їм тяжких тілесних ушкоджень, створення для групи життєвих умов, розрахованих на повне чи часткове її фізичне знищення, скорочення дітонародження чи запобігання йому в такій групі або шляхом насильницької передачі дітей з однієї групи в іншу,-
карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.
2. Публічні заклики до геноциду, а також виготовлення матеріалів із закликами до геноциду з метою їх розповсюдження, або розповсюдження таких матеріалів,-
караються арештом на строк до шести місяців або позбавленням волі на строк до п'яти років.
Може не варто так безмежно довіряти політикам, панове українці, а нарешті самостійно зробити висновки ?

Сергій Соломаха






Коментарі (0)
avatar