реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Бізнес на флорі та фауні? Треба платити!

Останнім часом багато фізичних осіб з метою отримання доходів здійснюють збір, заготівлю та реалізацію лісової продукції, грибів, ягід, лікарських рослин, риби.
Проте, отримуючи доходи від здійснення такої діяльності, вони ухиляються від подання декларацій до податкових органів, сплати належних сум податків до бюджету, чим порушують вимоги Закону України “Про податок з доходів фізичних осіб”.
У результаті перевірок податківцями міста з початку року складено 14 протоколів про адміністративні правопорушення за провадження господарської діяльності без державної реєстрації.
Ці протоколи направлені до районних судів для винесення постанов по справах.
Провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, чи без одержання дозволу, іншого документа дозвільного характеру, якщо його одержання передбачене законом, - тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва і сировини чи без такої.
Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, тягнуть за собою накладення штрафу від тридцяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва і сировини чи без такої.
Так, наприклад, при перевірці гр. П, яка здійснювала торгівлю живою рибою по вул. Комсомольській біля буд. № 53, було встановлено відсутність у неї документів на право здійснення торгівельної діяльності. За результатами перевірки на гр. П складено протокол про адміністративне правопорушення за провадження господарської діяльності без державної реєстрації, як суб’єкта господарювання, очікувана сума адмінштрафу становить 340 грн.
Порушникам роз’яснено порядок державної реєстрації та вимоги законодавства, що регулюють підприємницьку діяльність, а також попереджено про недопущення порушень у подальшому.
Крім того, нагадуємо, що особи, які вирішили здійснювати підприємницьку діяльність з видом діяльності збір, закупівля та подальша реалізація продукції флори та фауни, повинні бути зареєстровані в ДПІ як платники податків та мати в наявності всі необхідні документи.
За додатковою інформацією просимо звертатися за телефоном 65-28-25.
Віктор Шкібтан, завідувач сектором оперативних перевірок
управління оподаткування фізичних осіб ДПІ у м. Чернігові





Коментарі (0)
avatar