реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

П"ята республіка і НАТО -- хто до кого?

Відеоконференція з Чернігова зв"язала Москву і Варшаву -- у Центрі підвищення кваліфікації державних службовців (директор -- Володимир Бойко) обговорювалися проблеми української безпеки у світлі прагнень до НАТО. І на зв"язку були головний редактора журналу "Современная Европа", працівник Інституту Європи російської Академії наук Віктор Мироненко та науковець з Польщі з цікавим для України називанням -- Андрей Шептицький. У самому ж Чернігові розмову розпочинав представник НАТО Мішель Дюре.

Цікаво, що всі учасники розмови говорили українською -- якщо для уродженця Чернігова Віктора Мироненка це не становить жодної проблеми, то бельгієць Мішель Дюре доволі пристойно вивчив українську.

Співрозмовники намагалися зрозуміти -- чому Росія так категорично не сприймає прагнення українського керівництва до НАТО, хоча сама з НАТО працює щоденно? чому Україна свою безпеку бачить у системі координат НАТО? чому європейський світ не сприймає Україну своєю органічною частиною?

Віктор Мироненко, зокрема, наголосив, що Росія, США, Велика Британія, Китай виступили гарантами незалежності України, коли вона добровільно позбулася ядерної зброї. А відновити її можна, за словами президента- ракетника Леоніда Кучми, за два -- три роки... Проте, чи треба це П"ятій республіці, як називає нинішню Україну Віктор Мироненко?






Коментарі (0)
avatar