реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Не віриться: Іваничуку -- 80!

Талановитому українському письменнику Роману Іваничуку сьогодні рівно 80. Наче недавно він разом з нами, чернігівськими просвітянами та рухівцями, був у Батурині і уважно слухав першу панахиду по загиблих його засхисниках. Наче ось-ось його "Мальви" гриміли під совєтськими заборонами. Наче чути ще його голос у Верховній Раді про золото Полуботка...
А вже вісімдесят!

Для реставрації Батурина його почесний громадянин Роман Іваничук "вибив" кілька десятків мільйонів купоно-карбованців. Але першого разу вони дійшли тільки до Чернігова і перший секретар обкому Лісовенко розпорядився їх кудись приткнути. Другого разу "іваничукові гроші" дійшли до Бахмача і ними тодішня влада закрила "дірки" по зарплатах вчителям. І тільки з третього разу, уже завдяки Президентові Ющенку, розпочалася реставрація гетьманської столиці. А роман Іваничука "Орда" має стати підручником для юних батурян, як мінімум.

Роман Іваничук -- перший голова львівської "Просвіти", лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, зрештою, просто хороший чоловік. Який давно дружить з чернігівською "Просвітою".
Многії і благії літа Вам, пане Романе! З роси і води!






Коментарі (0)
avatar