реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Прокурора області затримали за хабарі? (оновлено)

www.ПРАВДА.com.ua

СБУ затримала прокурора Чернігівської області Анатолія Василевського за звинуваченням у хабарництві. Про це повідомив телеканал TBi з посиланням на власні джерела.

За інформацією телеканалу, прокурора такого рівня затримують в Україні вперше. Ще на початку тижня Василевський написав заяву про відставку. Камери негласного відеоспостереження в його робочому кабінеті зафіксували одержання ним хабара в особливо великих розмірах. Оперативна розробка дій чернігівського прокурора тривала більше року, повідомляє канал.
У прес-службі Генеральної прокуратури не підтвердили цю інформацію.

"Інтерфакс-Україна"

Генеральна прокуратура проводить дослідчу перевірку на предмет можливого зловживання службовим становищем у діях колишнього прокурора Чернігівської області Анатолія Василевського. Про це повідомляють Українські Новини з посиланням на начальника прес-служби Генпрокуратури Юрія Бойченка.

З його слів, 12 травня Василевський написав на ім'я генпрокурора Олександра Медведька рапорт про звільнення з посади, а генпрокурор задовольнив його прохання. При цьому Бойченко зазначив, що 21 травня Служба безпеки України передала до Генпрокуратури матеріали про можливе зловживання службовим становищем Василевським на посаді прокурора зазначеної області.

"Наразі проводиться дослідча перевірка. Протягом 10 днів буде ухвалено рішення про порушення кримінальної справи або ж відмову порушити кримінальну справу", - зазначив Бойченко.

Він підкреслив, що наразі Василевський не працює в органах прокуратури і до нього не застосовувалися ніякі запобіжні заходи.

Раніше засоби масової інформації повідомили про затримку СБУ Василевського за підозрою в хабарництві. За повідомленнями ЗМІ, камери негласного відеоспостереження в його робочому кабінеті зафіксували отримання ним хабара в особливо великих розмірах.

Сергій Босак, «Українські новини»






Коментарі (0)
avatar