реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Народна Самооборона зірвала «одноголосні» Громадські слухання.

Народна Самооборона зірвала «одноголосні» Громадські слухання.

22 травня в Чернігові відбулися так звані Громадські слухання щодо вартості проїзду в міському пасажирському транспорті у м. Чернігові.

Сценарій Громадських слухань, за яким працює влада, дуже простий – розділяй та володарюй. Так проводилися Слухання по підняттю цін на воду на підприємстві Водоканал, де добровільно – примусово збирали колектив підприємства і говорили, що всі наші біди від того, що маленька заробітна плата, великі кредити, а платити немає чим, що всі працівники можуть втратити роботу, ціна на все мала і її треба збільшувати. Таким же маневром відбувалися Громадські слухання по підняттю цін і на теплопостачання і підняттю цін на ЖКГ тощо. А, ще керівництво підприємств сідало на проти своїх працівників і пильно стежило хто, що говорить і як себе веде.

Так само чернігівська влада хотіла провести «одноголосні» Слухання в Будинку культури Чернігівського тролейбусного управління по підняттю вартості проїзду в міському пасажирському транспорті у м. Чернігові. Але волонтери Народної Самооборони не дали цьому статися.

Знаючи минулий сценарій, Народна Самооборона зайняла свої позиції одразу після відкриття Дому культури Чернігівського тролейбусного управління і розгорнула плакати з тексами: «Ні! Підвищенню ціни!!!» «ЧТУ – ты безценно!», «Мы вам не верим!». На це ведучий – заступник міського голови Літвінов почав весте себе по-хамськи, та одразу працівниками галузі та волонтерами-Самооборонцями коректно був поставлений на своє місце.

Після виступів комунальних директорів-перевізників та їх заступників, які жалілися на те, що у них 5 000 000-ні кредити та їм нічим платити заробітні плати, слово взяв 1 заступник голови Чернігівської обласної організації «Народна Самооборона» Бондарев Олександр: «Ми розуміємо, що сьогодні в Україні і в Чернігові також дуже складна економічна ситуація. Але чому ви директори і чиновники хочете перекласти ваші проблеми на плечи рядового мешканця Чернігова?! Чому ми повинні плати за ваші величезні кредити, за ваші зношенні роками транспортні засоби, за вашу безпорадність і поганий менеджмент? Ви говорите про підняття ціни на проїзд в тролейбусах на 25 копійок, а що це дасть: виплату заборгованості по зарплатні, підніме її, може дасть змогу погасити 5 000 000-ний кредит? Звісно ні! Навіть, скажу більше будуть ще більше втрати. Тому, що пенсіонери повністю пересядуть з маршруток до тролейбусів, а безробітні, вчителі та медики почнуть ходити пішки, і тоді грошей, взагалі, не бачити тролейбусникам.

А те, що ви говорите про підняття цін на енергоносії, паливно-мастильні матеріали, запчастини, комплектуючі – повна брехня! За останній рік, взв’язку з економічною кризою та підняттю долара – ціни на енергоносії, паливно-мастильні матеріали впали на 20%. Ви закуповуєте за кордоном запчастини, коли стоїть ЗАЗ, ледве дихають українські заводи по виготовленню тролейбусів. Де ваш патріотизм? Не треба нас, мешканців Чернігова дурити! Не вмієте вести свої господарства – геть!»

Після цих слів Бондареву Олександру вимкнули мікрофон, але він продовжив:
«Я вмію говорити голосно і без мікрофону. Головне скажу: наша чернігівська влада проводить проводе Громадські слухання по підняттю цін на різні тарифи по підприємствам, де примусово зганяють колективи і вказують, що потрібно, і як потрібно. Але знайте, що все робиться для того, щоби дезорганізувати громаду міста, розколоти її на табори. Сьогодні ви голосуєте за підняття вартості проїзду в транспорті, завтра такий же колектив голосуватиме за підняття цін на воду, опалення, ЖКГ, електроенергію. Все це призведе до того, що ціни зростуть, а зарплатня, як була малою, стане ще меншою в еквіваленті до цих цін».

І додав: «Не бійтеся директорів – вони самі вас бояться! Треба боротися за свої права! Разом переможемо! »
Після цих слів зала Будинку культури зірвалася оплесками, а ведучому тільки і залишилося невдовзі закрити Громадські слухання.

Прес-служба Народної Самооборони






Коментарі (0)
avatar