реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Аби не сталося трагедії на автошляхах області

З метою попередження аварійності на пасажирському автотранспорті, посилення роботи щодо зміцнення транспортної дисципліни водіїв, підвищення технічної готовності автобусів, які залучаються до перевезень людей, особливо під час перевезення організованих груп дітей до місць відпочинку , відповідно до статті 52-1 Закону України „Про дорожній рух” з 01 червня по 30 червня 2009 року підрозділами Державтоінспекції буде проводитись комплекс профілактичних заходів на пасажирському автотранспорті „Автобус – 2009”.
Поштовхом проведення таких заходів стала жахлива дорожньо – транспортна пригода в Прилуцькому районі. Автобус „VOLKSVAGEN” з групою дітей з м. Полтава перекинувся на автодорозі Прилуки-Пирятин, в результаті чого діти отримали тілесні ушкодження різного ступені тяжкості.
В ході проведення ретельної перевірки обставин та фактів, що призвели до дорожньо-транспортної пригоди, встановлено, що перевізник допустив суттєві порушення. Так, останній не погодив виїзд з Державтоінспекцією, за отриманням дозвільних документів на нерегулярні пасажирські перевезення організованих груп дітей не звертався. Транспортний засіб для проведення Державного технічного огляду не подавався з 3-го кварталу 2008 року. Медичного працівника та механіка перед виїздом не проходив.
Державтоінспекція буде перевіряти перевізників з питань виконання ними вимог Закону України „Про дорожній рух” звертати особливу увагу на зберігання транспортних засобів за місцем стоянки, організацію перед рейсового контролю за технічним станом автобусів та обов’язкового медичного огляду водіїв.
У ході контролю за технічним станом автобусів під час їх експлуатації особлива увага інспекторів ДАІ буде звертатись на справність аварійних виходів, правомірність встановлення газового обладнання та додаткових місць для сидіння, зчіпних пристроїв для буксування причепів будь – якого типу і багажників, не передбачених технічною документацією.
Порушення водіями автобусів правил дорожнього руху, неналежне оформлення документації перевізників буде фіксуватись інспекторами Державтоінспекції області за допомогою засобів фото -, фідеофіксації з складанням відповідних адміністративних матеріалів.
Всі перевізники-порушники будуть взяті на окремий облік, з подальшою перевіркою усунення виявлених недоліків.
Прес – служба Державтоінспекції Чернігівської області

Коментар начальника ВДАІ УМВС в Чернігівській області підполковника міліції Сергія Івановича Калашника

Починається пора літніх канікул у дітей. Це саме переїзди на екскурсії в різні регіони Держави, в дитячі табори , проведення різноманітних заходів, що включають в себе переїзди на автотранспорті, а саме автобусах.
Від професіоналізму та уважності водіїв на дорозі - залежить життя багатьох дітей, яких вони взялися перевозити. Незважаючи на погодні умови, час доби, завантаження автотраси та багато іншого, що може скривати дорога - до всього цього повинен бути готовий водій в руках якого життя та здоров’я дітей.
Шановні батьки та викладачі! Не забувайте поцікавиться - кому ви доручаєте своє чадо.






Коментарі (0)
avatar