реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

31 особа загинула та 251 — ТРАВМОВАНА!

За 4 місяці 2009 року на території Чернігівської області скоєно 207 дорожньо – транспортних пригод, в яких 251 особа травмована та 31 людина загинула.
Саме за участю скутерів та мопедів за вищевказаний період сталося 35 дорожньо – транспортних пригод. 31 особа травмована та 3 загинули.
Відмічається тенденція збільшення автопригод з вини велосипедистів, водіїв мопедів та скутерів. З метою зниження рівня аварійності, недопущення загибелі та травмувань людей у дорожньо – транспортних пригодах, за ініціативи Державтоінспекції області проведено у період з 15 по 17 травня 2009 року на території області оперативно – профілактичну операцію «Скутер».
Під час нагляду за дорожнім рухом основна увага інспекторів ДАІ приділялась виявленню та припиненню порушень правил дорожнього руху водіями мопедів, моторолерів, скутерів та мотоциклів, створення ними аварійної обстановки, порушення правил проїзду нерегульованих перехресть та виявлення водіїв двоколісних транспортних засобів в стані сп’яніння.
Так, під час відпрацювання Чернігівської області працівниками Державтоінспекції на автошляхах зупинено та перевірено 87 одиниць мототехніки. На 21 водія складені адміністративні матеріали за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. Даний мото – транспорт поставлений на штраф майданчик.
За керування транспортними засобами без шоломів складено 10 адміністративних протоколів. 15 водіїв притягнуто до адміністративної відповідальності за інші порушення ПДР.

Нагадуємо власникам двоколісної техніки!

Якщо об’єм двигуна вашого мототранспорту 50 куб.см. та більше, його необхідно зареєструвати в підрозділах Державтоінспекції. Власник та особа, яка буде керувати даним мототранспором повинна мати посвідчення водія відповідної категорії «А».
Нагадуємо, що з січня 2010 року реєстрації в ДАІ підлягатимуть не тільки 50 –ти кубові моторолери, а і всі інші, з меншим об’ємом двигуна.
Не нехтуйте засобами пасивної безпеки - користуйтеся мотошоломами!
І пам’ятайте, що на дорозі — всі рівні!

Прес – служба Державтоінспекції Чернігівської області






Коментарі (0)
avatar